Vi beklager

Nettleseren din er for gammel til å kunne bruke funksjonene på denne siden.

For din egen sikkerhet, og av funksjonsmessige årsaker, anbefaler vi at du installerer en moderne nettleser.

Nettlesere er gratis, og enkle å installere. Trykk her for noen alternativer.

  • Sammenligning av:

Nullstill Sammenlign

Sammenlign kort

 
Maks kreditt
Betalingsutseddelse
Årsgebyr
Aldersgrense
Min. årsinntekt
Reiseforsikring
Cashback
Rabatt
Fordeler
Eksempel
 

Søk og sorter

Begrens søk

Finansportalen

Vennligst vent mens kortene laster.

Ingen kort funnet. Forsøk et annet søk, eller færre begrensninger.

Kredittkort - Oversikt over alle kort på markedet

Her kan du enkelte sammenligne alle norske kredittkort og finne kortet som er best for deg. Du kan også sammenligne fordeler og betingelser – side om side.

Vis kredittkortene Les mer om fordelene

Vi gir deg en oppdatert liste over markedets beste kredittkort, slik at du slipper å navigere deg gjennom «kredittkort-jungelen». Vi har gått i gjennom flere titalls kredittkort, og kortene som kom best ut er presentert nedenfor. Vår vurdering av kredittkortene er basert på antall rentefrie dager, hvilke fordeler du får og hvor høy kredittgrensen er. Her er det mye penger å spare for den disiplinerte brukeren. Søk et av markedets beste kredittkort i dag.

Hvorfor eie et kredittkort?

  • Reise- og avbestillingsforsikring - Det finnes flere gode grunner til å eie et kredittkort. Det mest kjente og vanlige er å bruke et kredittkort når man bestiller en reise. På den måten får man gratis reise- og avbestillingsforsikring. Husk at dette gjelder når minimum 50 % av reisen er betalt med kredittkortet.
  • Kjøpsrabatter - Stort sett alle kredittkortene tilbyr ulike rabatter. Det kan være alt fra drivstoff til klær og sko. Listen er lang, så sørg for at du bestiller det kredittkortet som gir deg rabatter som du kan dra nytte av.
  • Sikker netthandel -Når du betaler for en vare eller tjeneste med kredittkort får du gunstige rettigheter. Hvis det er feil eller mangler med varen eller tjenesten, kan du fremme pengekrav mot kredittyteren. Det forutsetter at du har handlet på kreditt, har handlet hos en næringsdrivende, det forekommer feil eller mangler og at du har forsøkt å løse saken hos selger først. (Finansavtaleloven §54B)
  • Reserve og buffer - Om noe uforutsett skulle skje, enten det er at vaskemaskinen streiker, eller at du befinner deg i utlandet og ditt visakort plutselig har stoppet å virke, er det veldig kjekt med en reserve i bakhånd. Du kan alltid sette din egen kredittgrense, om du er bekymret for at du kommer til å bruke mer enn strengt talt nødvendig.
  • Godt alternativ til forbrukslån - Med forbrukslån begynner rentene å løpe fra dag én. Med kredittkort får du rentefrihet i x antall dager (se listen over). Du har derfor muligheten til å betale tilbake før rentene begynner å løpe. På den måten unngår du rentekostnader.

Kortvettregler

  • Ikke bruk mer enn du kan betale tilbake - Ikke bruk mer enn det som er nødvendig og pass på å ikke overskride din egen betalingsevne. Da får du problemer med å betale tilbake før rentene begynner å løpe.
  • Unngå sløsing - Alt som går ut av kredittkortet, må før (helst) eller siden betales tilbake.Unngå derfor å kjøp unødvendige varer eller tjenester som du ikke ville gjort med ditt vanlige kort.
  • Sett kredittgrense - Husk på at det er mulig å be om en lavere kredittgrense om du skulle ønske det. For de fleste holder det med rundt 20 tusen kroner i tilgjengelig kreditt. Det burde være nok til å betale reisen med og som en reservebuffer.

Vi ser ofte kredittkorttester hvor kortet med lavest effektiv rente blir utnevnt som det beste kredittkortet. Det er ingen tvil om at den effektive renten er det viktigste med lånet. Men et kredittkort skal ikke bli brukt som et lån. Det skal heller bli brukt til å betale utenlandreise, kjøp i nettbutikker, eller ha som en reservebuffer i tilfelle noe skulle oppstå. Derfor har vi i denne oversikten fokusert på antall rentefrie dager og hvilke fordeler kredittkortet gir deg. Større konkurranse mellom kredittkortselskapene har de siste årene kommet kundene til gode. Aldri før har det blitt tilbytt så lang rentefrihet som det er nå. Du får også rabatter på langt flere nettbutikker, restauranter, bensinstasjoner og andre butikker.

LES OGSÅ: Forbrukslån

Desverre er det fortsatt noen som aldri burde hatt kredittkort. Fellesnevneren for disse er at de ikke tenker på at alt som går ut av kredittkortet, også må betales tilbake. Det å bestille et kredittkort for å betale ned på et annet kredittkort, er ingen lur idé. Det er da det er viktig å ta kontakt med kredittkort-tilbyderen for å finne best mulig løsning.

Forhåpentligvis er du en av de som vet hvordan man burde bruke et kredittkort. For deg er det mye positivt å hente ved å bruke kredittkortet. Se hvilke fordeler du får i tabellen ovenfor.

Den effektive renten er basert på et eksempel på kr 15.000 nedbetalt over 12 måneder. Dersom du betaler hele det utestående beløp før forfallet, vil det ikke belastes renter. Vi tar forbehold om feil eller mangler i kredittkortguiden ovenfor. Vi anbefaler deg å se nøye over priser og betingelser hos selskapene før du bestiller.