Beste kredittkort 2020 – Dette er de 4 beste kortene akkurat nå

Vi har sammenlignet og kåret de fire beste kredittkortene, i hver sin kategori. Velg kortet som passer deg best og dra nytte av fordelene det gir.

Credits Gold - Nytt kredittkort på markedet

 • Gebyrfritt over hele verden
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Fordelsprogrammet «Dealpass» med over 240 rabattsteder i Norge
 • Lav rente
 • Vis mer

Annonselenke

Kredittbeløp kr. 10 000 o/12 mnd. effektiv rente 21,85%, totalt kr. 11 112 NOK.

Bank Norwegian - Beste reisekort

 • Gebyrfritt uttak i utlandet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Opptjen CashPoints på alt du betaler med kredittkortet
 • Vis mer

Annonselenke

Eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764

re:member black - Best på rabatter

 • Fordelsprogrammet re:member reward
 • Opptil 25 % rabatt i 200 nettbutikker
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring
 • Vis mer

Annonselenke

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Flexi Visa - Beste drivstoffkort

 • 68 øre pr.liter i rabatt på alle bensinstasjoner (ved pris på 17 kr pr. liter)
 • Kan kombineres med bensinstasjonenes egne kort for å spare mer
 • KickBack med penger tilbake i over 200 nettbutikker
 • Vis mer

Annonselenke

Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Ingen kort funnet. Forsøk et annet søk, eller færre begrensninger.

Slik velger du det beste kredittkortet

Dame fornøyd med kredittkortet

Vi har delt inn kåringen av beste kredittkort i fire kategorier: Reisekort, kredittkortrente, drivstoffkort og fordelsprogram. Hvilket kredittkort som er det beste for deg avhenger av hva du skal bruke det på.

Kredittkort på reise

Reiseforsikring – dekning og forsikringssum

For deg som skal bruke kredittkortet på reise, vil reiseforsikring være det viktigste kriteriet. Først og fremst må det følge med gratis reiseforsikring. Det må også være god dekning og høy nok forsikringssum.

Vi sammenlignet vilkårene i reiseforsikringene hos de mest kjente aktørene, og her var det Remember og Bank Norwegian som kom best ut.

DekningRememberBank Norwegian
Reisegods15.000 kr / 40.000 kr pr. familie15.000 kr / 40.000 pr. familie
Avbestilling20.000 kr / 50.000 kr pr. familie20.000 kr / 40.000 kr pr. familie
ReisesykeUbegrensetUbegrenset

Gebyrer på varekjøp og uttak i utlandet

Et godt reisekort skal ha lavest mulig gebyrer på varekjøp og uttak når du er på ferie i utlandet. Santander Gebyrfri, Bank Norwegian og Komplett Bank, er noen av reisekortene som tar 0 kroner i gebyrer både på varekjøp og uttak i minibank.

Det man ikke kommer utenom er at rentene begynner å løpe fra samme dag som du tar ut penger i minibanken. Du bør derfor alltid betale med kredittkortet fremfor kontanter, så lenge butikken elle restauranten aksepterer VISA og MasterCard.

Valutapåslag er et mindre kjent gebyr som alle banker krever. Det skal i utgangspunktet kun dekke transaksjonsgebyret som bankene får ved å kunne bruke kortene i utlandet. Men her er det flere norske banker som har skrudd opp valutapåslaget for å tjene mer penger.

Rabatter og andre fordeler

Ønsker du billigere drivstoff? Eller få rabatt i favoritt-nettbutikken? Kredittkortselskapene konkurrerer hele tiden mot hverandre om å tilby sine kunder de beste fordelene.

Vi kåret Flexi Visa til det beste drivstoff-kortet, også kjent som «bensinkort». Her kan du velge å få 4 % rabatt på drivstoff. Det utgjør 68 øre pr. liter i rabatt når pumpeprisen er på 17 kroner.

Remember er på sin side overlegen når det kommer til utvalget av rabatter i nettbutikker. Vi teller hele 217 nettbutikker som er med i rabattprogrammet Re:member Reward, blant annet Hotels.com (10 % rabatt), Vita.no (9 % rabatt) og CDON.com (8 % rabatt).

Kredittkortrente

Et kredittkort skal ikke benyttes om et langsiktig lån. Meningen er å bruke kortet til å handle sikkert på nett samt å utnytte fordelene. Hvis man ikke betaler tilbake ved forfall – eller kort tid etter – vil rentekostnadene raskt svi mer enn det smaker.

Derimot er det tilfeller hvor det lønner seg å velge kredittkortet med laveste rente. Et eksempel er at du må ta ut penger i en minibank i utlandet og ikke skal betale tilbake før du kommer hjem fra reise. Da begynner som nevnt rentene å løpe. Lavere rente på kortet gjør at rentekostnadene blir mindre. I vår test er det Santander Red som har den laveste effektive renten etter rentefri periode.

Oppsummering av fordeler med kredittkort

 • Reise- og avbestillingsforsikring - Det finnes flere gode grunner til å eie et kredittkort. Det mest kjente og vanlige er å bruke et kredittkort når man bestiller en reise. På den måten får man gratis reise- og avbestillingsforsikring. Husk at dette gjelder når minimum 50 % av reisen er betalt med kredittkortet.
 • Kjøpsrabatter - Stort sett alle kredittkortene tilbyr ulike rabatter. Det kan være alt fra drivstoff til klær og sko. Listen er lang, så sørg for at du bestiller det kredittkortet som gir deg rabatter som du kan dra nytte av.
 • Sikker netthandel -Når du betaler for en vare eller tjeneste med kredittkort får du gunstige rettigheter. Hvis det er feil eller mangler med varen eller tjenesten, kan du fremme pengekrav mot kredittyteren. Det forutsetter at du har handlet på kreditt, har handlet hos en næringsdrivende, det forekommer feil eller mangler og at du har forsøkt å løse saken hos selger først. Se Finansavtaleloven §54B.
 • Reserve og buffer - Om noe uforutsett skulle skje, enten det er at vaskemaskinen streiker, eller at du befinner deg i utlandet og ditt visakort plutselig har stoppet å virke, er det veldig kjekt med en reserve i bakhånd. Du kan alltid sette din egen kredittgrense, om du er bekymret for at du kommer til å bruke mer enn strengt talt nødvendig.
 • Godt alternativ til forbrukslån - Med forbrukslån begynner rentene å løpe fra dag én. Med kredittkort får du rentefrihet i x-antall dager (se listen over). Du har derfor muligheten til å betale tilbake før rentene begynner å løpe. På den måten unngår du rentekostnader.

Kortvettregler

 • Ikke bruk mer enn du kan betale tilbake - Ikke bruk mer enn det som er nødvendig og pass på å ikke overskride din egen betalingsevne. Da får du problemer med å betale tilbake før rentene begynner å løpe.
 • Unngå sløsing - Alt som går ut av kredittkortet, må før (helst) eller siden betales tilbake.Unngå derfor å kjøp unødvendige varer eller tjenester som du ikke ville gjort med ditt vanlige kort.
 • Sett kredittgrense - Husk på at det er mulig å be om en lavere kredittgrense om du skulle ønske det. For de fleste holder det med rundt 20 tusen kroner i tilgjengelig kreditt. Det burde være nok til å betale reisen med og som en reservebuffer.

Vi ser ofte kredittkorttester hvor kortet med lavest effektiv rente blir utnevnt som det beste kredittkortet. Det er ingen tvil om at den effektive renten er det viktigste med lånet. Men et kredittkort skal ikke bli brukt som et lån. Det skal heller bli brukt til å betale utenlandreise, kjøp i nettbutikker, eller ha som en reservebuffer i tilfelle noe skulle oppstå. Derfor har vi i denne oversikten fokusert på antall rentefrie dager og hvilke fordeler kredittkortet gir deg. Større konkurranse mellom kredittkortselskapene har de siste årene kommet kundene til gode. Aldri før har det blitt tilbytt så lang rentefrihet som det er nå. Du får også rabatter på langt flere nettbutikker, restauranter, bensinstasjoner og andre butikker.

LES OGSÅ: Forbrukslån

Desverre er det fortsatt noen som aldri burde hatt kredittkort. Fellesnevneren for disse er at de ikke tenker på at alt som går ut av kredittkortet, også må betales tilbake. Det å bestille et kredittkort for å betale ned på et annet kredittkort, er ingen lur idé. Det er da det er viktig å ta kontakt med kredittkort-tilbyderen for å finne best mulig løsning.

Forhåpentligvis er du en av de som vet hvordan man burde bruke et kredittkort. For deg er det mye positivt å hente ved å bruke kredittkortet. Se hvilke fordeler du får i tabellen ovenfor.

Den effektive renten er basert på et eksempel på kr 15.000 nedbetalt over 12 måneder. Dersom du betaler hele det utestående beløp før forfallet, vil det ikke belastes renter. Vi tar forbehold om feil eller mangler i kredittkortguiden ovenfor. Vi anbefaler deg å se nøye over priser og betingelser hos selskapene før du bestiller.

Bli en bedre investor og smartere forbruker

Få gratis tilgang på eksklusivt innhold og markedsoversikt i nyhetsbrevet.