Få markedets beste billån

Vi har sammenlignet billån fra ulike aktører og viser deg hvor du får markedets beste billån.

Hvem tilbyr det beste billånet?

Nedenfor viser deg hvem som tilbyr markedets beste og billigste billån, med og uten pant i bilen.

Individuelle tilbud gjennom bilforhandlere er ikke med i listen.

  (oppdatert september 2020)

  Beste billån med pant og kaskoforsikring

  • Kjøpesum: 400.000 kroner
  • Egenkapital: 200.000 kroner
  • Nedbetalingstid: 6 år
  BankEffektiv renteMånedsbeløp
  Sparebank 1 Østlandet3,98 %3.121 kr
  Nordea Finans4,06 %3.128 kr
  DNB4,09 %3.131 kr
  Sparebank 1 SR-Bank4,18 %3.138 kr
  Santander Consumer Bank4,33 %3.152 kr

  Beste billån uten pant og kaskoforsikring

  • Kjøpesum: 100.000 kroner
  • Egenkapital: 0 kroner
  • Nedbetalingstid: 4 år
  BankEffektiv renteMånedsbeløp
  Sparebanken Sogn og Fjordane10,66 %2.545 kr
  yA Bank11,92 %2.600 kr
  BN Bank12,85 %2.641 kr
  Brage Finans13,44 %2.667 kr
  Luster Sparebank13,44 %2.667 kr

  Markedets laveste rente på billån nå er 2,53 % hos AS Financiering, men det forutsetter minimum 50 % egenkapital og nedbetalingstid på 5 år eller lavere.

  Andre muligheter å finansiere bilkjøpet på

  I tillegg til vanlige billån med eller uten pant i bilen, kan du også finansiere bilkjøpet ved å øke boliglånet – da får du som regel den laveste renten. Det forutsetter derimot at du har god nok sikkerhet i boligen fra før av, eller at boligens verdi har steget siden sist (krever ny verdivurdering).

  Du kan også ta opp billån gjennom bilforhandleren. Ofte oppnår du en lavere rente enn billån fra en tredjepart, spesielt i kampanjeperioder.

   For å avgjøre hvilket billån i Norge som er det beste, er det kun én faktor vi trenger å se på; nemlig den effektive lånerenten. Lavere rente betyr ganske enkelt lavere lånekostnader. Siden du kan stille med sikkerhet i bilen (pant i bilen), ligger renten mye lavere enn hva vi finner hos typiske forbrukslån uten sikkerhet. Så lenge billånet nedbetales minst like raskt som bilens verdifall, vil pantet i bilen aldri bli for lavt i forhold til bilens reelle salgspris. Nedenfor har vi listet opp ulike faktorer som påvirker lånerenten og sett på hvilke banker som kommer best ut i vår sammenligning av billån.

   Slik varierer lånerenten:

   • Egenkapital - Jo mer av bilen som er finansiert med egenkapital, desto lavere vil lånerenten normalt bli.
   • Sikkerhet - Et billån med pant i boligen gir lavere rente enn det vil være med pant i bilen. Igjen vil pant i bilen gi lavere rente enn et billån helt uten sikkerhet for långiver.
   • CO2 utslipp - Dersom bilen du skal kjøpe maksimalt slipper ut 100 g/km CO2, er du kvalifisert for et såkalt «grønt billån».
   • Nedbetalingstid - Lang nedbetalingstid betyr at lånegiveren tjener mer på deg som lånekunde. Bankene vil derfor tilby en lavere lånerente dersom billånet nedbetales over en lengre periode.

   Selv om lang nedbetalingstid på et billån ofte vil gi en gunstigere lånerente, er det en gyllen regel som sier at lånet skal tilbakebetales i takt med verdifallet på bilen. Det er både på grunn av at du alltid vil ha tilstrekkelig sikkerhet i bilen for långiver - i tilfelle lånet blir misligholdt - og at du slipper å sitte igjen med et restlån den dagen du eventuelt selger bilen.

   I likhet med boliglån og forbrukslån er det lurt å innhente lånetilbud fra flere aktører. Flere lånetilbud betyr at du sikrer deg det beste og billigste billånet etter ditt lånebehov. Husk at det å sende inn lånesøknader ikke betyr at du inngår bindende låneavtaler. Det er først når man eventuelt aksepterer et lånetilbud at en er bundet til lånet.

   Bli en bedre investor og smartere forbruker

   Få gratis tilgang på eksklusivt innhold og markedsoversikt i nyhetsbrevet.