Finanssans Pluss

Norges nye digitale økonomiblad

Prøv gratis i 30 dager

Av Kent Roksvåg Rammen

Oppdatert 26 jun. 2018

Spar flere tusen kroner på drivstoff

Se hvordan du kan spare flere tusen kroner på drivstoff ved å følge enkle råd!

Du har sikkert lagt merke til at det vanligvis er lavere literpris på drivstoff på søndager, enn andre dager i uken. Dette er fordi bensinkjedene og bensinstasjonene konkurrerer om kunder, og prisen presses ned utover uken. Fordi ikke bensinkjedene skal tape penger, så vil prisen settes tilbake til normalt i begynnelsen av uken. Søndag er den dagen konkurransen har vart lengst, og det er derfor vi ofte ser en tendens til at det er også på søndag at bensin og diesel er på laveste prisnivå.

I tillegg til å fylle drivstoff på "riktige dager", så finnes det flere kredittkort som også fungerer som rabattkort. Vi har sett nærmere kredittkortet 365 Direkte, som antagligvis har Norges beste drivstoffrabatt. Her er det faktisk penger å spare, alt etter hvor mye drivstoff du fyller. Det blir litt feil å si at man "sparer penger", du bruker jo tross alt penger. Mer korrekt å si er at du bruker mindre enn hva du vanligvis ville gjort. Merk at rabatten gjelder på Esso-stasjoner. Du vil uansett få cashback på alle andre steder.

Vi har tatt utgangspunkt i gjennomsnittlig forbruk av drivstoff i løpet av et år. Prisen er satt til 14 kr per liter. Ved høyere drivstoffpris desto høyere rabatt.

Uten rabatt og cashback:
14 kroner per liter.
2.000 liter drivstoff årlig.
= 28.000 kr
Med rabatt og cashback:
28.000 kr
- 30 øre rabatt per liter + 3,65% cashback. (utgjør 1.620 kr)
= 26.380 kr

Her sparer du altså 1.620 kr årlig på drivstoff. Bruker du mer drivstoff, vil rabatten selvsagt bli høyere.

Norges råeste drivstoffrabatt? Hele 80 øre/l i drivstoffrabatt i alle Esso-stasjoner i Norge! 365Privat - Mastercard. Eff. rente 20,55%, kr 15000 o/12 mnd, tot 16 607.

Stikkord: bil, drivstoff, rabatt