Finanssans Pluss

Norges nye digitale økonomiblad

Prøv gratis i 30 dager

Av Kent Roksvåg Rammen

Oppdatert 10 nov. 2020

Nettbaserte regnskapsprogrammer

Få oversikt over nettbaserte regnskapsprogrammer som lar deg føre regnskap uansett hvor du måtte være, så lenge du har tilgang til internett.

Det å føre regnskap er ikke like tidkrevende og uoversiktlig som det en gang kunne være. Det er takket være moderne teknologi og oppdaterte regelverk. Fakturaer sendes elektronisk, bilag arkiveres digitalt, backup blir gjort automatisk, regnskapsprogrammene er integrert mot Altinn, banker og Brønnøysundregistrene, transaksjoner kan tolkes og bokføres automatisk. Det er helt klart at vi ser et regnskaps- og revisjonsmarked i endring.

I denne oversikten viser vi nettbaserte regnskapsprogram som lar deg føre regnskap uansett hvor du måtte være, så lenge du har tilgang til internett. Hvilket regnskapsprogram som er det beste for deg, avhenger av hvilke funksjoner du har behov for, hvor mange bilag du fører, og hvordan du selv opplever brukervennligheten. Samtlige aktører tilbyr en gratis prøveperiode på 14-30 dager, slik at du kan gjøre opp din egen mening.

LES OGSÅ: Grunnleggende bokføring - del 1

Selv om det har blitt enklere, er det likevel nødvendig å ha nok kunnskap til å kunne føre et regnskap som er i tråd med regnskapsloven og bokføringsloven. Et alternativ vil være å føre det meste av bilagene på egenhånd, og overlate de mer tekniske transaksjonene og årsoppgjøret til en regnskapsfører og en revisor.

I Fiken fokuseres det på brukervennlighet og tidsbesparelse. Men en egen app kan du skanne bilag og dokumenter rett inn til regnskapsprogrammet, uten ekstra kostnader. Dersom du ikke har behov for avanserte tilleggsfunksjoner, er Fiken absolutt et godt alternativ. Prøv gratis i én måned.

Fakturering og regnskap
Automatisk bokføring
Integrasjon mot Altinn

Egen app for bilag
API

Pris: kr. 169 / mnd.

Til fiken.no

Visma eAccounting Smart er godt egnet for enkeltpersonforetak og mindre aksjeselskap. Det nettbaserte regnskapsprogrammet lar deg enkelt sende ut fakturaer og bokføre transaksjoner. Du har i tillegg muligheten til å integrere DNB nettbank i regnskapsprogrammet. Det betyr at alle transaksjoner blir bokført automatisk, uten at du trenger å gjøre noe som helst. Dette er en tilleggstjeneste som koster kr. 100 per måned. Du kan prøve eAccounting gratis i 30 dager.

Fakturering og regnskap
Automatisk bokføring
Elektronisk faktura (EHF)
Se alle funksjoner

Mobil Scanner App
Bankintegrasjon
Skattemodul

Pris: kr. 179 / mnd.

Til Visma eAccounting

24SevenOffice er på et høyere prisnivå sammenlignet andre regnskapsprogram i denne oversikten. Det kan forsvares med at både CRM og timeregistrering er inkludert i prisen. 24SevenOffice kan prøves gratis i 14 dager.

Fakturering og regnskap
Integrert mot Altinn
Elektronisk faktura (EHF)
Se alle funksjoner

Integrert mot all banker i Norge
CRM
Timeregistrering

Pris: kr. 499 / mnd.

Til 24SevenOffice

Med standard-pakken fra Tripletex får du tilgang på faktura og regnskap. Skanning av bilag går som en tilleggstjeneste, med en pris på kr. 1 per bilag. Hel følger derimot Lager-funksjonen med i prisen. Månedprisen vil variere etter antall bilag per år, med 139,- som laveste månedsbeløp opptil 500 bilag i året. Prøv Tripletex gratis i 14 dager.

Fakturering og regnskap
Automatisk bokføring
Elektronisk faktura (EHF)

Se alle funksjoner

Direkte betaling
Integrert mot Altinn
Automatiske purringer

Pris: kr. 159 / mnd.

Til Tripletex

Har du erfaring med Visma eAccounting, Fiken, 24SevenOffice, Tripletex eller andre nettbaserte regnskapsprogram? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet nedenfor.