• Effektiv rente: 9,46 - 43,38 %
  • Beløp: 10.000 - 500.000 kr
  • Aldersgrense: 25 år
  • Tilbyr betalingsforsikring
  • Nominell rente fra 7,9 %
Annonselenke

Låneeksempel Effektiv rente 16,5%, 225.000, o/9 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 387.347. Løpetid 1-5 år. Refinans inntil 15 år. Maks. effektiv rente 43,38%

Test av Monobank forbrukslån

Monobank begynte sin bankvirksomhet i november 2015. Selskapet kan allerede vise til en imponerende netto utlån til kunder på 1,8 milliarder kroner. Knallvekst til tross, hvordan gjør banken det i vår test?

Vi har testet forbrukslån fra Monobank.

Minstekrav

Ingen banker er tjent med å ha kunder som ikke klarer å betjene lånet sitt. For å redusere risikoen for misligholdelse har Monobank følgende kriterier som må være oppfylt:

  • Du må ha fylt 23 år og ikke eldre enn 70 år
  • Minimums årsinntekt på 250.000 kroner
  • Ingen aktive inkassosaker

Deretter blir det gjennomført en automatisk risikovurdering, hvor søkeren får en kredittscore. Hvis banken anser deg som en god betaler vil du også få innvilget søknaden. 

Lånebeløp og nedbetalingstid

Monobank tilbyr personlån fra 10.000 - 500.000 kroner, med opptil 15 års nedbetaling ved refinansiering. Du kan også søke om avdragsfrihet på inntil 5 år. Selv om vi generelt ikke anbefaler avdragsfrie lån, ser vi allikevel på det som positivt i vår test. Det viktigste er at lånet betjenes som avtalt og at regningene ikke går til purring. 

Monobanks renter og gebyrer

Heller ikke Monobank kan oppgi en nøyaktig lånerente som gjelder for alle kunder. Årsaken er ganske enkel at banken plasserer kundene i ulike risikoklasser. De med høy inntekt og formue, lav gjeld, og god betalingshistorikk, vil naturlig nok få en lavere rente.

Vi må derfor ta utgangspunkt i rentene som oppgis på dere nettsider:

Laveste nominelle rente7,90 %
Gjennomsnittlig effektiv rente16,01
Høyeste nominelle rente19,90 %

Her er den laveste og den høyeste nominelle renten identisk som i Komplett Bank. Den gjennomsnittlige renten på 16,01 prosent er blant den laveste i vår oversikt, kun slått av Santander Consumer Bank.

Søknadsprosess

En god søknadsprosess skal ha en logisk oppdeling, være uten forstyrrende elementer, og ikke minst være forståelig for brukeren. Har Monobank fått til dette?

Det første du gjør er å bruke «slideren» (du kan også bruke tastene) til å velge ønsket lånebeløp. Vi liker at kalkulatoren som viser månedsbeløp er integrert. Valg av både nedbetalingstid og avdragsfrihet synes vi er plassert litt for smått, noe som kan bli oversett av søkeren. Vi savner også vite hvor langt vi har kommet i søknaden og hva som er i neste trinn.

I neste trinn får man uansett muligheten til å endre på lånesum, lånetid og avdragsfrihet. Vi skulle likt å se at det også her blir vist minimum- og maksimumsgrenser slik at brukeren slipper å "gjette" seg til dette.

Deretter oppgir man standard personalia og til slutt informasjon om inntekt og gjeld.

Alt i alt er dette en helt OK søknadsprosess.

Konklusjon

Terningkast 4

Monobank har oversiktens nest laveste gjennomsnittlig effektiv rente. Lånebeløp og nedbetalingstid er helt på høyde med andre aktører i markedet. Vi liker også muligheten for avdragsfrihet, selv om det er noe vi generelt ikke anbefaler. Noe småpirk i søknadsprosessen gjør at vi – etter en helhetsvurdering av banken – ender opp med å gi banken terningkast 4.

Test av Monobank forbrukslån er utført av Finanssans.no. Sist oppdatert 14. april 2018. Terningkast 3.