Av Kent Rammen Roksvåg

Oppdatert 12 jun. 2018

Kredittkort på reise

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvorfor man bør ha med seg et kredittkort på reise.

Nordmenn er svært glad i å reise, og er svært glad i å bruke mye penger når de er på ferie. En felle svært mange går i når de befinner seg utenlands, er at de bruker det vanlige bankkortet når de skal handle i butikker eller gjøre uttak.

Færre gebyrer med kredittkort på reise

De fleste av oss velger å bruke kontanter når man befinner seg utenlands. Bruk av kort er ikke like utbredt over hele verden som det er i Norge, og derfor er kontanter ofte enkleste løsning. Derfor er man kanskje også kjent med at det påløper store gebyrer når man skal gjøre uttak i utenlandske minibanker med et norsk bankkort. Har man med seg riktig kredittkort på reise, så kan man faktisk slippe unna alle gebyrene.

Enkelte kredittkort er nemlig helt gebyrfrie, både når det kommer til varekjøp og uttak, samt alle andre tenkelige situasjoner der du må betale et gebyr med et vanlig bankkort. På denne måten slipper du å ta ut store bunker med sedler bare fordi du vil spare gebyrkostnadene, og således er et kredittkort på reise en viktig faktor for at du kan føle deg tryggere når du ikke bærer på så mye kontanter.

LES OGSÅ: Norges beste kredittkort

Større sikkerhet og reiseforsikring

Videre så vil et kredittkort på reise være sikrere når det kommer til punktet om svindel. Skulle du etter reisen oppdage at en restaurant eller butikk har svindlet deg og trukket deg for mer penger, så er det i alle fall ikke dine egne penger du mister. Skjedde det med et vanlig bankkort, så kan du som regel vinke farvel til pengene, men med et kredittkort har du langt flere rettigheter og sannsynligvis er det banken som må ta regningen ved eventuell svindel.

Et annet viktig punkt er at kredittkortene ofte har en reiseforsikring som dekker deg mot eventuelle skader eller tyverier som måtte oppstå. Så lenge du betaler minst halvparten av reisen med kredittkortet, så er du sikret. En slik forsikring koster gjerne en 1000-lapp i året eller mer dersom du tegner den hos banken.

En viktig pengereserve

Om vi beveger oss tilbake til punktet om svindel igjen, så kan du se for deg at noen tapper det vanlige bankkortet ditt for penger mens du befinner deg på ferie. Hva gjør du da? Har du ikke med deg et kredittkort på reise, så er du i praksis på bar bakke og har ikke tilgang til penger resten av ferien. Det kan være svært kritisk og vanskelig å løse. Har man da et kredittkort i reserve er problemet brått løst, og man kan gjerne la dette ligge i safen inntil man trenger det.

Eller så kan man bruke et kredittkort på reise aktivt, og heller ha bankkortet i reserve dersom noe skulle skje med «hovedkortet». Moralen er uansett at man aldri bør dra på reise uten å medbringe seg et slikt kort.