• Effektiv rente: 9,7 - 38,23 %
  • Beløp: 10.000 - 500.000 kr
  • Aldersgrense: 20 år
  • Fleksibel låneramme
  • Tilbyr betalingsforsikring
Søk lån hos banken Annonselenke

Låneeksempel: Eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,- Løpetid 1-5 år

Test av forbrukslån fra Komplett Bank

De fleste kjenner til Kompletts nettbutikk. I 2014 etablerte Komplett Group en egen bank. Det gikk ikke mer enn tre år fra etableringen av Komplett Bank til selskapet ble børsnotert på Oslo Børs. Det sier sitt om hvor rask vekst og interesse banken har fått på så kort tid.

I denne artikkelen tester vi forbrukslån fra Komplett Bank.

Minstekrav

For å bli lånekunde hos Komplett Bank må du oppfylle følgende vilkår:

  • Du må ha fylt 20 år
  • Du må ikke ha aktive inkassosaker

Det er ingen bestemt nedre grense på hva du må ha i inntekt, annet enn at det blir gjort en generell kredittvurdering av søkeren. I vurderingen blir det blant annet tatt hensyn til inntekt, formue og gjeld. Hvis banken kommer frem til at det er relativt trygt å ha deg som lånekunde, vil du få innvilget forbrukslån.

Lånebeløp og nedbetalingsperiode

Hos Komplett Bank kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner. Dette er et noe mindre spenn enn hva Bank Norwegian tilbyr, men også her burde det være nok til å dekke de flestes behov. Med en høy låneramme så slipper man å måtte ta opp lån i flere banker. Det gir mer kontroll og ofte også lavere totale kostnader.

Banken gir ingen bestemt nedbetalingstid annet enn at kunden får et minstebeløp som må betales hver måned. Slik vi ser det kan det både være en fordel og en ulempe. Fordelen er at det gir større fleksibilitet. Du kan tilpasse nedbetalingsbeløpet etter hvor god eller dårlig råd du har hver eneste måned. Ulempen er at det kan ta lengre tid å nedbetale gjelden i sin helhet hvis man aldri betaler mer enn minstebeløpet. 

Komplett Banks renter og gebyrer

Etableringsgebyret strekker seg fra 490 kr til 1.950 kr, avhengig av hvor stor lånebeløpet er.

Siden renten fastsettes individuelt er det ikke mulig å si hva den faktiske renten blir før man mottar et lånetilbud fra banken. Rentene gir allikevel en god indikasjon på hvilken rente du kan forvente å få på lånesøknaden.

Søknadsprosess

De første feltene du må fylle ut er ønsket lånebeløp, men også hvilket kontonummer pengene skal utbetales til. Når søkeren oppgir sitt kontonummer kan søknaden oppleves som bindende, eller i hvert fall gi et inntrykk om at pengene blir utbetalt med det samme etter at søknaden er godkjent. 

Deretter oppgir man personalia. 

Til slutt må man besvare flere ja eller nei spørsmål. Det gjelder betalingsforsikring, automatisk heving av lånerammen, om å motta andre tilbud fra Komplett Group eller deres kredittkort. Det gjør at søknadsprosessen trekker noe ned etter vår vurdering.

Konklusjon

Terningkast 5

Til tross for at søknadsprosessen kunne vært enklere, er det ikke mye annet negativt å påpeke. Komplett Bank har en relativ lav fra-rente på 7,9 %. Lånet har en fleksibel nedbetalingsplan. Du kan heve lånerammen og bruke det du har behov for. Etter en samlet vurdering gir vi forbrukslån fra Komplett Bank terningkast 5.

Test av forbrukslån fra Komplett Bank er utført av Finanssans.no. Sist oppdatert 14. april 2018. Terningkast 3.