Månedens profil: Jesse Livermore

Jesse Livermore startet sin trading karriere ved å sette opp aksjeverdier i et meglerhus i en alder av 14. Han jobbet seg opp fra tilnærmet null til 100 millioner dollar i 1929. Dette er en av de store legendene fra Wall Street og som det fortsatt tas lærdom av.

Kort fakta om Jesse Livermore: 
Født: 26. Juli 1877 i Shrewsbury, Massachusetts.
Døde: 28. November 1940 i en alder av 63.
Yrke: Aksjespekulant

Jesse Livermore startet sin trading karriere ved å sette opp aksjeverdier i et meglerhus i en alder av 14. I begynnelsen gjorde Livermore bare jobben sin, uten å tenke på hva tallene egentlig betydde. Det var tross alt kun en deltidsjobb ved siden av skolen.

Det var først når en venn av han overtalte han å satse pengene sine på en aksje i en såkalt "bucket shop". Det gikk over all forventning, og Livermore fikk blod på tann. Aksjeverdiene han tidligere  hadde ført opp begynte å gi mening. Jesse Livermore så et mønster. Han var så dyktig at han til slutt ble bannlyst fra de fleste meglerhusene. Han hadde samlet nok penger til å dra til New York og prøve seg på Wall Street. Det endte med at han tapte alle pengene sine.

For mange ville kanskje aksjerkarrieren avsluttet der, men Jesse Livermore var fast bestemt på å komme tilbake. Etter flere nedturer begynte det endelig å løsne. Livermore hadde gått på de fleste tabber en aksjespekulant kan gjøre, og hadde dermed opparbeidet erfaringer man ikke glemmer med det første. Jesse Livermore ble en legende på Wall Street. Opp gjennom tidene har han blitt kalt for "The Boy Plunger" og "Great Bear Of Wall Street".

Livermore tok dessverre selvmord etter å ha slitt med depresjon i en lengre periode.

Noen sitat fra Livermore:

- Never argue with the tape. - You don't know until you bet. - Another lesson I learned early is that there is nothing new in Wall Street. There can't be because speculation is as old as the hills. Whatever happens in the stock market today has happened before and will happen again.

Var denne artikkelen nyttig?