Hvordan frigjøre mer tid?

Frigjøre mer tid

I denne artikkelen skal vi se på noen av de tjenestene som er der ute som kan gjøre det dagligdagse livet mye lettere for oss.

I en hektisk hverdag der familie og jobb tar mesteparten av tiden, så blir det lite tid igjen til hverdagslige gjøremål. Dette kan være alt fra vedlikehold av hagen, middagsinnkjøp til å male barnerommet. Dette er tidkrevende men likevel nødvendig. Heldigvis så er tilgjengeligheten stor av kvalifiserte fagpersoner som er både bedre og mer effektive enn oss til å gjøre disse nødvendighetene. Med andre ord, vi outsourcer de oppgavene vi mener andre gjør bedre enn oss for å kunne tilbringe den innsparte tiden til å være med venner og familie. 

I de neste avsnittene skal vi se på noen av de tjenestene som er der ute som kan gjøre det dagligdagse livet mye lettere for oss. De 2 mest profilerte portalene for disse tjeneste er idag Mitt Anbuds og Finn.no´s småjobber. Begge har formål med å formidle alt fra småjobber til større oppdrag rettet mot privatmarkedet. Mitt Anbud retter seg mot mellomstore til omfattende arbeid, mens Finn.no appellerer til ad-hoc og dagligdagse oppgaver. Vi skal nå gå igjennom disse tjenestene og hvordan du kan dra nytte av dem for å frigjøre mer tid.

Mitt Anbud

Mitt Anbud har som mål å finne den beste og rimeligste tjenesten som tilfredsstiller dine ønsker. Dette kan være alt fra totalrenovering av bad eller å male barnerommet til catering og rengjøring. Det man gjør er å velge en av disse kategoriene (se illustrasjon) og beskrive hva du ønsker å gjøre. Deretter fyller du inn kontaktinfo og blir kontaktet av flere aktører som kan hjelpe deg med arbeidet som skal gjøres.

Skjermbilde fra Mittanbud
Skjermbilde fra Mittanbud jobb

Fordelen med Mittanbud.no er at du nå har mulighet til å innhente flere anbud og velge den aktøren som tilfredsstiller dine krav best. Samtidig så får du se hvem som har de beste tilbakemeldingene på tidligere arbeid, noe som gjør at med stor sikkerhet får den kvaliteten du ønsker på arbeidet.

Mitt Anbud anbefales på det sterkeste når du trenger fagpersoner til å gjøre jobben eller når tiden ikke strekker til.

Finn.no – Småjobber

Finn.no´s småjobber tilbyr mye av det samme som Mitt Anbud, men i en mindre skala. Her kan privatpersoner legge ut eller påta seg småjobber. Dette kan være alt fra hundepass og plenklipping til transportering og hundepass. Man finner generelt alt av småjobber. Tjenesten fungerer ved at man legger ut en beskrivelse av hva man ønsker å få gjort, også vil potensielle arbeidstakere kontakte deg for å høre mer om jobben:

Skjermbilde fra Finn Småjobber

Det er gratis å legge ut annonsen, men det koster den potensielle arbeidstakeren mellom 15-40 kr å låse opp kontaktinformasjon til vedkommende for å kontakte dem vedrørende arbeidet. Enklere enn dette blir det ikke.

Hva må man huske på?

Selv om dette er enkle og effektive løsninger, så er det spesielt 3 ting man må tenke på før man avtaler med arbeidstakeren:

  1. Pris: Det finnes flere forskjellige aktører som tilbyr samme type arbeidskraft og det er viktig å sammenligne pris mellom forskjellige aktørene.
  2. Kvaliteten: For å sikre best mulig kvalitet før dere avtaler pris og arbeid, så er det viktig å sjekke referanser. Dette er spesielt viktig på større oppdrag der kostnaden og fallhøyden er stort. Man leser gjerne om flere privatpersoner som brenner seg på i å bruke billig arbeidskraft, og det er derfor ekstra viktig å sjekke referanser og eventuelle tilbakemeldinger som er gitt i vurderingssystemene til Finn.no og Mittanbud.no
  3. Lovlighet og skatt: Det er spesielt viktig å holde seg innenfor Norges lover og regler, da kriminelt arbeid i form av ”svart arbeid” er straffbart. Det er derfor viktig å vite at arbeidsoppdrag som ikke er i arbeidsgivers hjem, er grensen for skattefri lønn kr 1 000 per år. Skattefritaket er derimot utvidet til kr 6 000 i de tilfeller lønnsmottakeren utfører arbeid i betalerens eget hjem eller fritidshjem.

Mitt Anbuds og Finn.no´s småjobber er bare noen av flere portaler som kobler arbeidstakere med arbeidsgivere for både små og store jobber. Dette gjør det mulig å la flinke og spesialiserte arbeidstakere gjør det de er best på, mens du selv frigjør mer tid til venner og familie.