Finanssans Pluss

Norges nye digitale økonomiblad

Prøv gratis i 30 dager

Av Kent Roksvåg Rammen

Oppdatert 13 sep. 2018

Fornuftig bruk av kredittkortet

Her ser du hvordan du bruker kredittkortet fornuftig og hvordan du utnytter fordelene de ulike kredittkortene gir.

Det finnes skrekkeksempler på hensynsløs bruk av kredittkort. Hvis du har sett TV-programmet luksusfellen på TV3 så har du kanskje lagt merke til tradisjonen hvor de de klipper i stykker kredittkortene, eller bruker andre kreative metoder for å ødelegge dem. Dette er personer som har høye kredittlån, ofte på flere på kredittkort. Å klippe alle kredittkortene er nok helt klart det beste å gjøre for vedkommende i deres situasjon. Dette er mennesker som ikke har hatt kontroll over pengeforbruket, og nesten sett på kredittkortene som en kilde til "gratis penger"!

Fly

Reiseforsikring

Folk flest er derimot klar over at det ikke er noe som heter «gratis penger». Låner du penger, må du betale tilbake. Så reiseforsikringenkelt er det. Så med fornuftig og ansvarsfull bruk av kredittkort, så kan det være lønnsomt. Det er stadig flere som nå bruker kredittkortet til å betale reisen, slik at de får med seg gratis reiseforsikring. Fornuftig bruk av kredittkortet er da å overføre tilsvarende beløp tilbake på kredittkortet så fort det lar seg gjøre. Det du skal unngå er selfølgelig å bestille en ny reise på kreditt, og la begge kreditten stå i minus uten å betale tilbake. Er du redd for å ikke rekke å betale tilbake før rentene løper, så tilbyr blant annet Re:member hele 52 dager rentefri periode. Sjekk vår oversikt over norges beste kredittkort

Salg

Salg

Du har lenge gått å sett på en ny TV du ønsker å kjøpe. Planen er å kjøpe den i slutten av måneden, når lønnen utbetales. Så ser du plutselig at det er salg på TV-en, hvor kjøpsprisen er satt ned med 30% på salg. Tilbudet varer ut uken, men problemet er at lønnen ikke kommer før om 2 uker. Hvis du uansett hadde tenkt å kjøpe TV-en, vil det helt klart lønne seg på kjøpe den på salg. Det er i slike situasjoner kredittkortet kan være kjekt å ha. Bare sørg for å betale tilbake når du da får lønn. Da er vi tilbake til det at du ikke skal se på kredittkortet som gratis penger.

Pluss

Rabatter og andre fordeler

Det er helt klart noen som ikke burde tatt i et kredittkort (se luksusfellen), men med ansvarlig bruk er det som nevnt fordeler å hente. Det er flere kredittkortleverandører som også tilbyr fordeler utenom rentefri periode og reiseforsikring. Det kan blant annet være rabatt på drivstoff, elektronikk, klær, flybilletter, konserter m.m.

Stikkord: rabatt