Facebook viser positive tall

Helt siden 18.mai da facebook ble børsnotert, har aksjeverdien falt kraftig i verdi. Hovedgrunnen til dette skyldes manglende inntekter, da spesielt fra mobilmarkedet. Nå ser det derimot ut som om aksjen har stabilisert seg. Kvartalstallene som ble lagt frem sist tirsdag viste positiv vekst. Facebooks inntekter økte med over 30 prosent i tredje kvartal.

Helt siden 18.mai da facebook ble børsnotert, har aksjeverdien falt kraftig i verdi. Hovedgrunnen til dette skyldes manglende inntekter, da spesielt fra mobilmarkedet. Nå ser det derimot ut som om aksjen har stabilisert seg.

Økte annonseinntekter fra mobilplattform

Kvartalstallene som ble lagt frem sist tirsdag viste positiv vekst. Facebooks inntekter økte med over 30 prosent i tredje kvartal. 14 prosent av de totale annonseinntektene ble hentet inn fra mobilplattformen. Det er hele 15 ganger mer enn det var i andre kvartal. Så her er det tydelig at Facebook har tatt grep og gjort noe med manglende inntekter fra mobilsiden. Som en reaksjon på de positive resulatene steg aksjen med 13 prosent.

Aksjens fremtid

Etter en tøff start for Facebook ser det nå ut som aksjen har stabilisert seg. Spørsmålet er om de positive nyhetene om økte inntekter vil gjøre at aksjen går oppover, eller om det rett og slett er det som må til for at aksjen ikke skal fortsette å synke. Markedet reagerte positivt på kvartalstallene som ble lagt ut, men som vi ser i grafen under så valgte flere å se sin mulighet for å komme ut av aksjen, med en bedre salgspris. Kortsiktig er det mulig aksjen vil stige, men i det langsiktige løp er det forsatt mye usikkerhet rundt denne type aksje.