Finanssans Pluss

Norges nye digitale økonomiblad

Prøv gratis i 30 dager

Av Kent Roksvåg Rammen

Oppdatert 28 okt. 2020

Eksklusive kredittkort

Skyhøye minstekrav. Kredittkort laget av gull, palladium og pyntet med diamanter. Fordeler du bare kan drømme om. Se hvilke kredittkort det er snakk om!

For å få innvilget søknaden til et kredittkort, er det visse minstekrav som må oppfylles. Det kreves blant annet at du er over 23 år (enkelte kredittkortutstedere har et krav på 18 år), og at du har en minimum årsinntekt på rundt 150.000 kroner. De fleste som jobber heltid, og muligens deltid, vil ikke ha noe problem med å oppfylle minstekravet. Det er med andre ord forholdsvis enkelt å få innvilget slike kort. Men hva slags krav stilles for de mer eksklusive kredittkortene? Vi ser nærmere på verdens mest eksklusive kredittkort, og hvilke fordeler slike kort har.

American Express Centurion

American Express Centurion, bedre kjent som "the Black Card", er et kredittkort du ikke kan søke om. Her må du nemlig få en invitasjon fra American Express som tilbyr deg muligheten å kunne benytte deg av kredittkortet. Invitasjonen kommer ikke gratis. Du må ha brukt minst 1,5 millioner kroner med et American Express Gold eller Platinum kort. Først da vil du få en invitasjon. I gjennomsnitt har brukere av kredittkortet 97 millioner kroner i eiendeler og en årsinntekt på 7,8 millioner kroner. Dette føyer seg derfor som første kort i vår "eksklusive kredittkort liste".

Fordeler:

 • Tilgang til de fleste flyplasslounger.
 • Egen "personal shopper" - Hjelper deg blant annet å finne riktig antrekk eller finne passende gave til kona.
 • Få hjelp over telefon på nesten alt du måtte ønske.
 • Veihjelp
 • American Express Membership Rewards

LES OGSÅ: Slik bør du spare for å bli millionær om 10 år

JPMorgan Palladium

For å få dette eksklusive kredittkortet holder det ikke bare at du er over 18 år. Hvis du ikke har 1,5 millioner kroner du har klar til å investere hvis nødvendig, kan du se bort i fra dette kortet. Alle som har et slikt kredittkort, vil ha sin egen signatur gravert inn på baksiden av kortet. Kredittkortet er laget av palladium. Til informasjon er palladium mer uvanlig enn platinum. I følge Chase er det kun 6 tusen i verden som bærer et slikt kort.

Fordeler:

 • United Club medlemskap
 • Lounge Cloude medlemskap, inkludert én gjest.
 • For hver gang du bruker 600.000,- får du 35 tusen bonuspoeng
 • Chase Ultimate Reward - Gir deg et poeng for hver dollar du bruker og det dobbelte på reise.

Visa Infinite Exclusive card

Sberbank er en bank i Kazakhstan som også tilbyr et noe annerledes kredittkort. Kredittkort er laget av ekte gull, pyntet med hele 26 diamanter. Det er med andre ord et kort du ikke har lyst til å legge igjen i baren. Det følger uansett med et ekstra plastkort. For å skaffe deg kredittkortet må du ut med 600.000 kr. Rundt 200.000 kr av disse vil bli stående i din egen konto. Årsavgiften for å bære kortet, er på 12.000 kr. Uansett om du skulle hatt en slik sum tilgjengelig, er det kun 100 personer i banken som får innvilget søknaden.

Fordeler:

 • Tilgang på verdens beste flyplasslounger.
 • Ny iPhone og en Montblanc kortholder som velkomstgave (kanskje noe unødvendig for klientellet)
 • Livs- og helseforsikring til en verdi av 1,5 millioner kr.
 • Rabatter på hotell og restauranter.
 • Ingen renter på sen innbetaling.

Skulle du mot formodning ikke oppfylle minstekravene ovenfor, fortvil ikke. Du kan fortsatt få et kredittkort med gode fordeler. Dog uten "personal shopper" og "gratis" iPhone. Sjekk listen over normale kredittkort her.