Finanssans Pluss

Norges nye digitale økonomiblad

Prøv gratis i 30 dager

Av Kent Roksvåg Rammen

Oppdatert 22 des. 2019

Bli kvitt dyre kredittlån og smålån!

Er du en av de som sitter med unødvendige kredittlån eller smålån med skyhøy rente, og ønsker å bli kvitt dem fortest mulig? Da er denne artikkelen perfekt for deg!

Kredittlån

Er du en av de som sitter med unødvendige kredittlån eller smålån med skyhøy rente, og ønsker å bli kvitt dem fortest mulig? Da er denne artikkelen perfekt for deg!

Det starter ofte med at du tar opp kredittlån, men ikke klarer å betale tilbake beløpet før rentene begynner å løpe. Så kommer det en ny uforutsett kostnad som gjør at du må ta opp et nytt kredittlån, og denne klarer du heller ikke å betale tilbake før rentene begynner å vokse. Snøballen har begynt å rulle. Selv om du betaler med minstefradraget på disse, så blir store deler av beløpet spist opp av rentene. Det virker håpløst å bli kvitt kredittlånene.

Heldigvis er det nå mulig å refinansiere kredittlånene til ett nytt lån, ofte med en rimeligere rente. Du vil da få full oversikt over hva du skylder. Du setter opp en realistisk nedbetalingsplan over hvor mye du kan betale ned på lånet hver måned. Det er motiverende å se at lånet synker rask ned. Når du ser at lånet stadig blir mindre, gir deg motivasjon til å nedbetale mer i måneden, slik at lånet blir nedbetalt enda raskere. Du betaler i tillegg mindre i renter. Før du vet ordet av det så er du endelig kvitt de dyre kredittlånene som du begynte med!

Finn ut hvor mye du har i kredittgjeld, og hvor høy den enkelte effektive renten er. Deretter er det bare å søke om å få refinansiert den totale kredittgjelden. Her vil den effektive renten regnes individuelt. Ofte blir renten langt lavere enn hva renten var hos kredittkortene. Rydd opp og få kontroll over økonomien din!

Klikk her for å få oversikt over banker som tilbyr forbrukslån. Send inn flere lånesøknader for å sikre deg den laveste renten. Husk at lånesøknader ikke er bindende før du eventuelt aksepterer lånetilbudet. Gå til oversikten over forbrukslån