Billigste boliglån?

Vi er tilhenger av ulike oversikter og sammenligninger som gir brukere mulighet til å enkelt velge det beste alternativet. Problemet oppstår derimot når ikke alle alternativer er med i oversikten. 

Tjenesten penger.no skal finne det beste og billigste boliglånet ved å sammenligne tilbud fra flere banker. Problemet er at ikke alle er med i tjenesten.

Vi er tilhenger av ulike oversikter og sammenligninger som gir brukere mulighet til å enkelt velge det beste alternativet. Problemet oppstår derimot når ikke alle alternativer er med i oversikten. Spesielt alternativer som er relevante og av stor betydning for oversikten. Da mister tjenesten litt av hovedhensikten, nettopp det å kunne finne beste alternativ. Vi tenker da på penger.no, som skal hjelpe deg  med å finne det beste og billigste boliglånet. Desverre er ikke alle banker med i tjenesten, og siden penger.no får provisjon fra samarbeidspartnere, vil de kun gi tilbud fra banker de samarbeider med. Skandiabanken, som ble kåret til beste boliglån 2.mill i 2012 av Norsk familieøkonomi, har valgt å ikke bruke penger.no som markedskanal. Da utelukker tjenesten altså den banken som tilbydde billigste boliglån i 2012. Statens pensjonskasse er heller ikke med i tjenesten. SPK har rundt en halv million medlemmer som har rett til å oppta lån. For mange vil dette lånet være det billigste.

Bevisst skjule billigste alternativ?

Derimot har de et rentebarometer som viser bankenes effektive rente, fra laveste til høyeste. Rentebarometeret er hentet fra finansportalen, men her listen satt til å vise deres egne bankpartnere som standard, du må selv passe på å huke av for å vise alle banker istedenfor. Vi kan forstå at penger.no ikke tjener noe på å formidle informasjon til banker som ikke betaler noe tilbake. Vi synes derimot at de kan bli flinkere til å vise at de faktisk ikke er en nøytral aktør. Når verken Skandiabanken eller SPK (Statens Pensjonskasse) er med, vil mange ikke bli tilbudt det som skal være det billigste boliglånet for dem. Penger.no bidrar absolutt med konkurranse blant bankene, men den konkurransen kan du selv bidra med, ved å sammenligne tilbud fra flere banker.

Sjekk selv med bankene

Det beste er å selv ta kontakt med flere banker og høre hvilken rente på boliglånet hver enkelt kan tilby deg. Jo flere banker du forhører deg med, jo sikrere er du på å få det billigste boliglånet. Det er mye penger du kan spare, selv ved en ørsmå prosent forskjell. Du kan benytte deg av penger.no i tillegg til å sjekke med bankene på egenhånd. Først da er du sikret det beste og billigste boliglånet.