Billig forbrukslån

Pengesedler

Er du på utkikk etter et billig forbrukslån? Vi viser deg hvordan du får den laveste renten på markedet.

Da er det lurt å sende inn lånesøknad til flere banker, og sammenligne lånetilbudene du mottar. Søknadene du sender er ikke bindene før du eventuelt velger å akseptere lånetilbudet du mottar. Det er hva den effektive renten utgjør som er av betydning for hvilken bank du burde ta opp et forbrukslån hos.

Renten kan variere fra aktør til aktør, men også ut ifra hvor høy risiko du utgjør som lånekunde. Den nominelle renten på et forbrukslån strekker seg gjerne mellom 7-8 prosent til rundt 21 prosent. Utgjør du en lav risiko for banken, vil det generelt sett bety at du får en lavere rente på lånet. Det er derfor forbrukslån uten sikkerhet har høyere rente enn hva du får ved et boliglån med pant i boligen. Når en ser på hva som er å regne som et billig forbrukslån, må man sammenligne lånetilbudet med andre tilsvarende lån. 

Finn banken som kan tilby deg det billigste forbrukslånet:

Santander Consumer Bank er blant de ledende i Europa på forbruksfinansiering. Søk enkelt og raskt ved å fylle ut et elektronisk søknadsskjema. Lånebeløp fra 10.000,- til 350.000,-

GE Money Bank er en av Norges største tilbyder av forbrukslån, som skreddersys etter din økonomi. Her kan du søke om lån fra 30.000 til 250.000 kroner. Nominell rente er fra 7,9 % - 21,9 %.

yA Bank tilbyr forbrukslån med inntil 360.000 kroner og 3 års avdragsfrihet. Gjennomsnittlig lånerente er 14 %.

Hos Ikano Bank kan du låne inntil 200.000 kroner til en nominell rente fra 8,9 %.

Bank Norwegian tilbyr et forbrukslån på inntil 400.000 kroner til en nominell rente fra 8,99 %. Du kan også søke om oppussingslån, båtlån eller refinansiering.

OPP Finans er en del av Gjensidige Bank. Her kan du søke om forbrukslån på inntil 350.000 kroner, med en nominell rente fra 7,9 %.

Lavest mulig rentekostnad

I likhet med andre type lån vil rentene i begynnelsen utgjøre en stor del av terminbeløpet. Ved å betale ned lånet så raskt som mulig, reduserer du rentekostnadene, som igjen betyr et billigere forbrukslån. Siden den nominelle renten som regel ligger godt over hva boliglånsrente og innskuddsrente opererer med, er det lurt å prioritere å nedbetale forbrukslånet først.

En typisk "felle" er å bruke penger som er til gode fra forbrukslånet på noe utenom det planlagte. Tar du opp et forbrukslån på kr. 100.000 til oppussing, men så viser deg seg at det holdt med kr. 80.000, er det lureste å nedbetale kr 20.000 på lånet med en eneste gang. Desverre er det mange som ser på disse pengene som "sparte", og sløser vekk pengene. Du burde med andre ord ikke ta opp et større forbrukslån enn det du har behov for, og eventuelt må alt som er til gode nedbetales i sin helhet for å redusere rentekostnadene.

Enkel prosess

Det er i dag enkelt og raskt å søke om forbrukslån, og det tar gjerne ikke mer enn et par minutter. Du sender først inn en søknad hvor du oppgir ønsket lånebeløp og nedbetalingstid og diverse personalia. Deretter foretar banken en kredittvurdering av deg, og sender deg et lånetilbud. Om du er fornøyd med lånetilbudet du har mottatt, signerer du lånepapirene med BankID. Etter noen få dager er pengene på din konto.

Tips

  • Selv om du har oppgitt en nedbetalingstid kan du alltid velge å nedbetale lånet raskere. Raskerere nedbetaling betyr lavere lånekostnader.
  • Unngå å ta opp et unødvendig stort lån. Ha en klar plan over hvor mye penger du faktisk trenger å låne.
  • Vær realistisk på hvor mye du vil klare å nedbetale per måned.
  • Prioriter nedbetaling av lånet fremfor sparing med en lavere rente.
  • Betal alltid i tide, så unngår du purregebyrer.