Av Kent Rammen Roksvåg

Oppdatert 22 des. 2019

Slik får du de billigste flybillettene

Få tipsene som hjelper deg med å få tak i de billigste flybillettene.

Får du tak i billige flybilletter, kan du reise oftere!

For å fly billig er man nødt for å gjøre litt "research" på forhånd. Selv om prisnivået på flybilletter har gått nedover i de siste årene, utgjør fortsatt flybilletten en betydelig kostnad av reisen. Heldigvis finnes det i dag flere nettsider, blant annet Expedia og Ebookers, som lister opp de rimeligste alternativene basert på automatiske søk, i over hundrevis av flyselskaper.

Tips som hjelper deg med å finne billige flybilletter:

  • Bruk nettsider som Expedia.no og Ebookers.no til å sammenligne priser før du bestiller.
  • Bestill flybilletten i god tid i forkant av reisen.
  • Tåler du en mellomlanding og et par timer med venting på flyplassen, betaler du som regel mindre for reisen.
  • Avreise og hjemreise som faller på en hverdag (ikke fredag) og som er tidlig eller sent på døgnet, vil normalt være billigere.
  • Kan du reise fra og til flere flyplasser, øker du sannsynligheten for å få tak i en billig flybillett.
  • Abonner på nyhetsbrevene til flyselskapene. Da blir du varslet ved eventuelle salg.
  • For å få tak i billige "siste-liten-billetter" må du være fleksibel!

Søkeverktøy

Nettreisebyråer som Expedia og Ebookers hjelper deg å finne den billigste flybilletten ved å sammenligne priser fra hundrevis av flyselskaper. Det er lurt å i tillegg sammenligne disse opp mot hverandre.

Flyselskapene slipper av og til ut billig-billetter. Ved å abonnere på nyhetsbrevene, får du raskt vite når det er tilbud. Meld deg på her: Norwegian, SAS, Ryanair og Widerøe.

Reisetid og mellomlanding

Flybilletten er generelt billigere når du må mellomlande. Noen ganger korresponderer det bra, slik at du kan gå direkte til gaten. Du trenger heller ikke å måtte sjekke inn kofferten flere ganger. Den blir automatisk sendt til siste destinasjon. Noen ganger må man derimot vente i flere timer før innsjekkingen starter. Om ventetiden utgjør et problem, avhenger som oftest av hvor lenge du har tenkt å være borte. Hvis man kun skal være borte for en helg, er det ikke noe særlig at ventetiden "spiser" opp en stor del av reisen.

Helg eller hverdag

Du har sikkert lagt merke til at prisene er høyere når man velger å reise hjem på en søndag, enn det ville vært ved å reise hjem for eksempel på en onsdag. Det er av den enkle grunn at folk nettopp har fri i helgene, og ikke i hverdagene. Det viser seg også at å sene flyvninger stort sett er rimeligere i pris. Da må man selv veie opp for om at et par hundre kroner gjør opp for et ugunstig tidspunkt å fly på. Er du derimot så heldig å kunne avspassere eller ta en fridag, vil du sannsynligvis få tak i billigere flybilletter.

Alternative flyplasser

Jo flere flyplasser du har muligheten til å reise fra, desto større sjanse har du for å sikre deg en billig flybillett. Bor du i Oslo eller omegn, kan i tillegg til Oslo lufthavn, både Torp- (Sandefjord) og Rygge flyplass (Moss) være aktuelt å reise fra. Både Rygge- og Torp flyplass tilbyr gratis shuttlebuss mellom togstasjonen og flyplassen. Det er også gode parkeringsmuligheter, som er rimeligere i pris enn det er ved flyplassen på Gardermoen.

Et annet alternativ er å se over landegrensen til Sverige. Det er kanskje ikke like aktuelt for weekend-turer, men egner seg mer når du skal være borte i flere uker. Det går også an å kombinere ferien ved å først ta noen dager i Sverige, før turen går videre. Merk at det ikke er en selfølge at det er billigere å reise fra Sverige. Noen ganger er stikk motsatt. Sjekk derfor alltid først hvilke priser du får i Norge.

Bestille god tid i forkant

Du får som regel tak i billige flybilletter når du bestiller reisen flere uker, og noen ganger flere måneder, i forkant. I vårt eksempel så vi på flybilletter tur-retur fra Oslo til London førstkommende helg, og sammenlignet samme reise et halvt år senere. Den billigste flybilletten vi fant for førstkommende helg, var på 1.256 kroner. Et halvt år senere var prisen på 606 kroner. Du betaler man altså under halvparten av prisen ved å bestille et halvt år i forkant. Utfordringen ligger da i å kunne planlegge så langt frem i tid.

I-siste-liten-billetter

Flyselskapene taper penger på tomme seter. Hvis de ikke får fylt opp setene, er det bedre å senke prisene, slik at de i hvertfall sitter igjen med noe. Skal du satse på å finne slike billetter, må du være fleksibel. Det innebærer at du kanskje må reise på et ugunstig tidspunkt, fra en flyplass lengre vekke, og kanskje til og med til et sted du ikke hadde tenkt deg å reise til i utgangspunktet. Her snakker vi om impulsivitet!

For restplasser kan du ta en titt på disse sidene:

Vi håper du finner rimelige flybilletter og ønsker deg samtidig en god tur!