Beste sparerente (Oppdatert september 2016)

Beste sparerente (Oppdatert september 2016)

Vi viser deg hvilke banker som nå tilbyr den beste sparerenten. Få best mulig avkastning på dine sparepenger - helt uten risiko.

Utviklingen i innskuddsmarkedet har ført til rekordlave sparerenter. Om du likevel ønsker å plassere pengene dine uten noen form for risiko, viser vi deg hvilke banker som nå tilbyr den beste sparerenten.

Med dagens lave sparerente er det flere som velger å plassere sine sine penger i fond og aksjer, fremfor å sette de i banken. Det medfører naturligvis økt risko, men også en høyere forventet avkastning på pengene. Ønsker du likevel å plassere hele eller deler av din formue i en sparekonto, bør du velge den banken som kan tilby den beste sparerenten akkurat nå. Nedenfor ser du hvilke tre banker som gir deg den beste sparerenten. Det er tatt utgangspunkt i et inskudd på kr. 100.000, uten bruksbegrensninger og som er landsdekkende. Dersom du har muligheten til å spare pengene i en BSU-konto, vil dette være et bedre alternativ ettersom avkastningen generelt er høyere.

Topp 3 (oppdatert september 2016)

Bank Effektiv innskuddsrente cta@hide
SveaDirekte 2,00 % <a href="http://www.sveadirekt.com/no/nor/Direktespar/" class="btn">Opprett sparekonto</a>
Bluestep Finans 1,95 % <a href="http://www.bluestep.no/Sparekonto/" class="btn">Opprett sparekonto</a>
yA Bank 1,80 % <a href="https://ya.no/Høyrentekonto" class="btn">Opprett sparekonto</a>

Trygghet og risiko

Selv om en sparerente på drøye 2 % ikke er en avkastningen å hoppe i taket for, medfører denne type investering tilnærmet null i risiko. Alle norske banker er nemlig medlem i Bankenes Sikringsfond. Det betyr at om banken skulle bli slått konkurs, noe som i seg selv er svært lite sannsynlig, vil du uansett være garantert å få dekket et innskudd på inntil 2 millioner kroner - inklusive opptjente renter. Har du mer enn 2 millioner kroner som du ønsker å plassere i en sparekonto, er det bare å fordele ditt innskudd på flere banker. På den måten er du garantert for at du får tilbake alle pengene, dersom alt skulle gå galt.

LES OGSÅ: Indeksfond

Renten etter inflasjon og skatt

Sparerenten du får på dine innskudd vil beskattes med 25 % (kapitalinntekt). I tillegg faller verdien på penger (inflasjon). 100 kroner idag er mindre verdt om et år. Inflasjonsmålet fastsatt av regjeringen er på 2,5 %. Renten vi sitter igjen med etter å ha tatt høyde for disse momentene kalles for realrenten.

Eksempel:
Sparerente: 2 %
Etter 25 % skatt: 1,50 %
Etter inflasjon:  -1 %
Negativ realrente: -1 %

I eksempelet ovenfor vil pengene tape seg i verdi med 1 % hvert år. Selv om dette opplagt ikke er en god investering, er det bedre enn å la pengene stå i f.eks en brukskonto med 1 % rente. Da vil pengene tape seg enda raskere. Som nevnt innledningsvis kan det med dagens lave sparerente, være lurt å se etter andre måter å investere pengene på. Både fond og aksjer trenger ikke nødvendigvis bety at du må bære mye risiko. Det kommer helt an på hvor diversifisert porteføljen er.