Beste sparerente - Få mest mulig ut av sparepengene dine

Få mest mulig avkastning på sparepengene – helt uten risiko. Vi holder deg oppdatert på hvilke banker som tilbyr den beste renten på sparekontoen.

Penger som vokser

Utviklingen i innskuddsmarkedet har ført til rekordlave sparerenter. Om du likevel ønsker å plassere pengene dine uten noen form for risiko, viser vi deg hvilke banker som nå tilbyr den beste sparerenten.

Med dagens lave sparerente er det flere som velger å plassere sine sine penger i fond og aksjer, fremfor å sette de i banken. Det medfører naturligvis økt risiko, men også en høyere forventet avkastning på pengene. Nedenfor ser du hvilke tre banker som gir deg den beste sparerenten. Det er tatt utgangspunkt i et innskudd på kr. 100.000, uten bruksbegrensninger og som er landsdekkende.

Topp 3 (oppdatert november 2018)

BankEffektiv rente
Avida Finans*2,05 %
Optin Bank1,99 %
BB Bank1,97 %

* Pengene i Avida Finans AB er sikret av den svenske innskuddsgarantien. De garanterer en kompensasjon opp til 100.000 Euro (982.362 NOK i skrivende stund).

Trygghet og risiko

Selv om en sparerente på drøye 2 % ikke er en avkastning å hoppe i taket for, medfører denne type investering tilnærmet null i risiko. Alle norske banker er nemlig medlem i Bankenes Sikringsfond. Det betyr at om banken skulle bli slått konkurs, noe som i seg selv er svært lite sannsynlig, vil du uansett være garantert å få dekket et innskudd på inntil 2 millioner kroner - inklusive opptjente renter.

Har du mer enn 2 millioner kroner som du ønsker å plassere i en sparekonto, er det bare å fordele ditt innskudd på flere banker. På den måten er du garantert for at du får tilbake alle pengene, dersom alt skulle gå galt.

LES OGSÅ: Indeksfond

Renten etter inflasjon og skatt

Sparerenten du får på dine innskudd vil beskattes med 23 % (kapitalinntekt). I tillegg faller verdien på penger (inflasjon). 100 kroner i dag er mindre verdt om et år. Inflasjonsmålet fastsatt av regjeringen er på 2 %. Renten vi sitter igjen med etter å ha tatt høyde for disse momentene kalles for realrenten.

I eksempelet ovenfor vil pengene tape seg i verdi med én prosent hvert år. Selv om dette opplagt ikke er en god investering, er det bedre enn å la for eksempel pengene stå i en brukskonto til én prosent rente – da vil pengene tape seg enda raskere.

Som nevnt innledningsvis kan det med dagens lave sparerente være lurt å se etter andre måter å investere pengene på. Både fond og aksjer trenger ikke nødvendigvis bety at du må bære mye risiko. Det kommer helt an på hvor diversifisert porteføljen er.

Var denne artikkelen nyttig?