Forbrukslån - Best i test

Sammenlign og søk beste forbrukslån. Les vår test og velg lånet med lavest rente. Få direkte svar og utbetaling fra banken. Tilbud fra 5.000 - 600.000 kr

Bruk oversikten til å sende inn lånesøknader og sammenligne tilbudene du mottar. Søknadene er helt uforpliktende. Med forbrukslånkalkulatoren kan du beregne enkelt hva lånet vil koste.

 • Bank Norwegian Terningkast 6 Beløp: 5.000 - 600.000 kr
  Aldersgrense: 23 år
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Tillatt med medsøker
  • Høy maksgrense
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,- Løpetid 1-15 år

 • Komplett Bank Terningkast 5 Beløp: 10.000 - 500.000 kr
  Aldersgrense: 20 år
  • Fleksibel låneramme
  • Tilbyr betalingsforsikring
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,- Løpetid 1-15 år

 • Opp Finans forbrukslån Terningkast 5 Beløp: 10.000 - 500.000 kr
  Aldersgrense: 21 år
  • Testens laveste fra-rente
  • Tilbyr refinansiering av lån og kreditter
  • Tillatt med medsøker
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 17%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 825,- Totalt 94.150,- Løpetid 1-15 år

 • Instabank Terningkast 4 Beløp: 5.000 - 500.000 kr
  Aldersgrense: 23 år
  • Nedbetalingstid fra 3-5 år
  • Høy maksgrense
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 16,24%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 900,- Totalt 93.068,- Løpetid 1-15 år

 • Santander forbrukslån Terningkast 4 Beløp: 10.000 - 350.000 kr
  Aldersgrense: 25 år
  • Lave gebyrer
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 16,33%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 0,- Totalt 93.244,- Løpetid 1-15 år

Hos samtlige av bankene i listen ovenfor kan du benytte deg av BankID til å signere lånedokumentene. Det sørger for at søknadsprosessen går raskere og er tryggere enn om du måtte underskrive og sende dokumentene pr. post.

Forbrukslånkalkulator

Bruk kalkulatoren nedenfor til å enkelt se hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Det eneste du trenger å gjøre er å velge lånebeløp, nedbetalingstid og effektiv rente.

Vennligst vent..

Søk dette lånet hos:

Annonselenke
Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år.
Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

Søknadsprosess

Send inn lånesøknader

Sammenlign tilbudene

Velg tilbudet med den beste renten

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar om forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke behøver å stille eiendeler, som for eksempel bolig eller bil, som sikkerhet for banken i lånet. Fordelen for lånetaker er at banken ikke kan tvangsselge eiendeler ved misligholdelse av lånet for å dekke inn sitt tilgodehavende. Ulempen er at långiver løper en større risiko på denne type lån, noe som gjenspeiles i lånerenten.

Er søknaden bindende?

Nei, søknaden du sender inn til bankene er ikke bindende. Hvis du får innvilget et lån, vil du motta et lånetilbud som inneholder nedbetalingstid, effektiv rente og lånebeløp. Det er først når du aksepterer lånetilbudet at du er bundet til avtalen. Det er med andre ord trygt å sende inn søknader til flere banker samtidig.

Hvor lang tid tar det før jeg får pengene på konto?

De fleste aktører vil gi deg et tilbud direkte etter at søknaden er sendt inn. En kredittrådgiver vil deretter kontrollere at innsendte opplysninger er korrekte, og godkjenne utbetalingen. Det tar som regel 1-3 dager fra søknaden er godkjent til pengene er på konto.

Hva slags dokumentasjon er nødvendig?

 1. Kopi av siste års skattemelding. Denne finner du under arkivet på altinn.no.
 2. Siste lønnsslipp fra arbeidsgiver. Selvstendig næringsdrivende må levere siste års næringsoppgave (RF-1175).

Fremgangsmåte for vurdering

Ettersom renten til kundene settes individuelt, har vi tatt utgangspunkt i fra-renten som bankene opererer med. Dette er den laveste renten som bankene gir ut til sine kunder. Men det betyr ikke at banken med den laveste fra-renten tilbyr det beste renten til alle. Vi anbefaler derfor at du søker lån hos minst to av aktørene ovenfor, slik at du kan sammenligne lånetilbudene opp mot hverandre.

Faktorer til vurdering

Deretter har vi tatt utgangspunkt i beløpsgrensen, søknadsprosessen, responstiden, og om det er tillatt med medsøker. På grunnlag av disse faktorene har vi gitt terningkast til bankene.

Utvalget i denne testen består av følgende banker:

 • OPP Finans
 • Komplett Bank
 • Bank Norwegian
 • Santander
 • Instabank

Populære bruksområder

Nedenfor ser du eksempler på hva et forbrukslån kan brukes til, enten det er til å refinansiere kredittkortgjeld eller andre smålån, pusse opp boligen, eller for å dekke uforutsette utgifter. Vi har også listet opp situasjoner hvor denne type finansiering ikke er anbefalt.

Refinansiering

Har du ett eller flere lån du ønsker å refinansiere til et samlet lån med en bedre rente, kan du søke om forbrukslån. Får du tilbud om en lavere rente enn hva du har fra før, vil det være økonomisk lurt å refinansiere gjelden. Hvilken rente du får tilbudt fra bankene er som nevnt individuelt, men som hovedregel er den langt lavere enn kredittkort-renten. Hvis du får tilbudt en rente på 10 prosent, har du mer enn halvert lånekostnadene.

Priseksempel: 20.000 kroner i kredittkortgjeld med effektiv rente på 25 prosent utgjør årlig rentekostnad på 5.000 kroner. Samme beløp i et forbrukslån med 10 prosent effektiv rente, utgjør en årlig rentekostnad på 2.000 kroner. Du vil dermed spare 3.000 kroner årlig på å flytte over lånet til et forbrukslån. Ved større gjeld sparer du desto mer penger på å refinansiere lånet.

Oppussing

Oppussing

Det er mange som ønsker å få pusset opp både bad og kjøkken til noe nytt og moderne. Problemet er bare det at beløpet for slik oppussing er relativt dyrt. Når valget står mellom å måtte spare i flere år, eller å ta opp et lån, er det mange som velger sistnevnte alternativ. Selv om ulempen med å ta opp et forbrukslån er rentekostnadene, vil det for mange likevel være verdt hver eneste krone. Når du pusser opp vil også verdien på boligen stige, slik at noen av pengene som ble brukt til oppussing vil komme tilbake ved et eventuelt salg.

Bilkjøp

Selv om man generelt sett ser at lån uten sikkerhet gir høyere rente, vil man samtidig slippe kostnader knyttet til å etablere pant i bolig, bil eller andre eiendeler. Siden enkelte banker opererer med en nedre grense på et billån, er forbrukslån utveien for lån til bilkjøp for lavere beløp.

Uforutsette utgifter

Noen ganger har man behov for penger raskt - som regel når noe uforutsett har oppstått. Det kan være at bilen plutselig trenger reparasjon, eller at kjøleskapet ryker. Har du ikke opparbeidet deg høy nok buffer kan et forbrukslån være et godt alternativ. Det er også noen som tar opp lån uten sikkerhet for å investere i noe de tror gir bedre avkastning enn lånerenten, men det er noe som ikke anbefales siden det medfører høy risiko.

Hva er forbrukslån ikke bør brukes til

Tilfellene som nevnt ovenfor har én ting til felles: lånet blir brukt til å anskaffe seg eiendeler. Du sitter med andre ord igjen med noe etter at pengene er brukt opp. Det vil det ikke gjøre dersom du låner penger til å dekke ferie og fritid. Selv om du «sitter igjen med» minner etter en ferie, er det et typisk eksempel på bruk som ikke anbefales.

Egenkapital til boligkjøp

Bankene stiller krav til at minst 15 prosent av boligens kjøpesum (inkludert fellesgjeld) er finansiert med egenkapital. Det betyr at dersom du skal få innvilget et boliglån på 3 millioner kroner, må du ha minst 450.000 kroner i egenkapital.

Noen tar opp forbrukslån for å finansiere manglende egenkapital. Det anbefales ikke ettersom hensikten med egenkapitalkravet er å redusere risikoen for misligholdelse av lånet – at man rett og slett låner over evne.

Andre typiske eksempler på hva et forbrukslån ikke skal brukes til:

 • Finansiere ferien
 • Bruke pengene til å betjene annen gjeld (ikke det samme som refinansiering)
 • Ta opp et større lånebeløp enn hva man egentlig behøver. Da vil sannsynligvis «overskuddet» bli sløst vekk