Forbrukslån - Best i test (Oppdatert mars 2017)

Forbrukslån fra 5.000-600.000 kroner. Testvinneren har lav rente og rask behandling med BankID. Det beste forbrukslånet finner du her.

Rente fra 7,5 %

Vi har rangert bankenes tilbud på forbrukslån. Søk lån opptil 600 000 kroner og få svar med én gang. Prøv vår nye forbrukslånkalkulator som raskt og enkelt viser deg hvor mye forbrukslånet vil koste.

 • Bank Norwegian Terningkast 6 Beløp: 5.000-600.000 kr
  Rente: Fra 8,99 %
  Aldersgrense: 23 år
  Responstid: Umiddelbart
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Tillatt med medsøker
  • Høy maksgrense
  Søk lån nå

  Eks: Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

 • Komplett Bank Terningkast 5 Beløp: 10.000-500.000 kr
  Rente: Fra 7,9 %
  Aldersgrense: 20 år
  Responstid: Umiddelbart
  • Fleksibel låneramme
  • Tilbyr betalingsforsikring
  Søk lån nå

  Eks: Eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,-

 • Opp Finans forbrukslån Terningkast 5 Beløp: 10.000-500.000 kr
  Rente: Fra 7,5 %
  Aldersgrense: 21 år
  Responstid: Umiddelbart
  • Testens laveste fra-rente
  • Tilbyr refinansiering av lån og kreditter
  • Tillatt med medsøker
  • BankID
  Søk lån nå

  Eks: Eff.rente 17%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 825,- Totalt 94.150,-

 • Instabank Terningkast 4 Beløp: 5.000-500.000 kr
  Rente: Fra 7,90 %
  Aldersgrense: 23 år
  Responstid: Umiddelbart
  • Velg mellom fleksibel eller fast nedbetalingsplan
  • Nedbetalingstid fra 3-15 år
  • Høy maksgrense
  Søk lån nå

  Eks: Eff.rente 16,24%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 900,- Totalt 93.068,-

 • Santander forbrukslån Terningkast 4 Beløp: 10.000-350.000 kr
  Rente: Fra 8,6 %
  Aldersgrense: 25 år
  Responstid: Umiddelbart
  • Lave gebyrer
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Tillatt med medsøker
  Søk lån nå

  Eks: Eff.rente 16,33%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 0,- Totalt 93.244,-

Trenger du hjelp til å vurdere hvilket forbrukslån som er riktig for deg? Trykk her for å lese fremgangsmåten for vurderingen.

Enten du ønsker å refinansiere smålån og kredittkortgjeld, eller noe uforutsett har oppstått som gjør at du trenger penger raskt, kan et forbrukslån være et godt alternativ. BankID sikrer en trygg og rask søknadsprosess. Pengene kan være på konto allerede samme dag som du aksepterer lånet. Lånesøknaden du sender til bankene i oversikten ovenfor er helt uforpliktende. Det er derfor både trygt og smart å søke om lån til flere banker - slik at du deretter kan velge banken som tilbyr deg det beste forbrukslånet. 

Oppdatering: Styringsrenten er nå på rekordlave 0,50 %, noe som generelt sett gir et lavere rentenivå på forbrukslån og andre typer lån.

Beste forbrukslån på 1-2-3

Send inn lånesøknader

Sammenlign tilbudene

Velg forbrukslånet med den beste renten

Forbrukslånkalkulator

Med forbrukslånkalkulatoren nedenfor kan du enkelt se hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Det eneste du trenger å gjøre er å velge lånebeløp, nedbetalingstid og effektiv rente.

Vennligst vent..

Søk dette lånet hos:

Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år.
Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

Terminbeløp på et lån på 100.000 kroner

Nedbetalingstid Rente: 10 % Rente: 15 %
10 år 1.322 kroner 1.613 kroner
5 år 2.125 kroner 2.379 kroner
4 år 2.536 kroner 2.783 kroner
3 år 3.227 kroner 3.467 kroner
2 år 4.614 kroner 4.849 kroner
1 år 8.792 kroner 9.026 kroner

Fremgangsmåte for vurdering

Ettersom renten til kundene er individuelle, har vi blant annet tatt utgangspunkt i fra-renten som bankene opererer med. Fra-renten er den laveste renten som banken gir til sine kunder. Selv om denne renten er et godt utgangspunkt i fastsettelse av hvilket forbrukslån som er best i test, betyr ikke det nødvendigvis at samtlige kunder vil få den laveste renten i denne banken. Vi anbefaler derfor at du søker lån hos minst to av aktørene ovenfor, slik at du kan sammenligne lånetilbudene opp mot hverandre.

Vi har videre tatt utgangspunkt i beløpsgrense, søknadsprosess, responstid og om det er tillatt med medsøker eller ikke. På grunnlag av disse faktorene har vi gitt terningkast til bankene. Siden renten på lånet er det viktigste, er det også denne faktoren som veier mest i vår vurdering.

I denne testen har vi tatt utgangspunkt i følgende banker:

 • Re:member Forbrukslån er en del av EnterCard Norge AS. Her kan du låne opptil 350.000 kroner, som du fritt kan bruke til hva som helst. Du kan også benytte lånet til å refinansiere andre smålån og kredittgjeld, slik at du får lavere rentekostnader.
 • OPP Finans er en del av Gjensidige ASA. Her søker du enkelt om forbrukslån eller refinansieringslån.
 • Komplett Bank tilbyr et fleksibelt lån på inntil 400.000 kr uten sikkerhet. Lån under 50.000 kr kan utbetales samme dag ved signering med BankID. Her finner du markedets laveste månedsbeløp å betale.
 • Hos Bank Norwegian kan du låne opp til 500.000 kroner. Skjemaet fylles ut på 1-2-3. Få svar på lånesøknad umiddelbart.
 • Santander er en av verdens største finansinstitusjoner og tilbyr forbrukslån, privatlån og refinansiering – helt uten sikkerhet. Lånesøknaden behandles raskt og pengene er inne på konto i løpet av kort tid.
 • Instabank er en ny bank i Norge som tilbyr personlån og høyrente-sparing. I skrivende stund har de markedets høyeste rente på sparekonto uten bruksbegrensninger. 

Den effektive renten er normalt sett lavere på et forbrukslån enn det er på kredittkortgjeld. Det er i tillegg enklere og mer oversiktlig å ha ett lån å forholde seg til. Da har du mye bedre oversikt på hvor mye gjeld du totalt sett har igjen, og det igjen kan virke motiverende for å bli kvitt gjelden raskere. Et forbrukslån krever heller ikke sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille eiendeler til pant hvis du ikke skulle klare å betjene lånet. Det er viktig å være disiplinert når du tar opp et forbrukslån. Ikke fall for fristelsen til å bruke pengene på noe som strengt talt ikke er nødvendig. Velg forbrukslånet som tilbyr den beste renten ovenfor.

Populære bruksområder for forbrukslån

Nedenfor ser du eksempler på hva et forbrukslån kan brukes til, enten det er til å refinansiere annen gjeld, til oppussing, eller for å dekke uforutsette utgifter. Vi har også listet opp typiske situasjoner som du bør styre unna forbrukslån som finansieringsform.

Refinansiering

Har du ett eller flere lån du ønsker å refinansiere til et samlet lån med en bedre rente, kan du søke om forbrukslån. Får du tilbudt lavere rente på forbrukslånet enn hva du har fra før, vil det være økonomisk lurt å flytte/refinansiere lånet straks. Har du for eksempel kredittkortgjeld med en effektiv rente på 25 prosent, vil du få lavere rentekostnader ved å ta opp et forbrukslån til å kvitte deg med dyr utestående kreditt. Hvilken rente du får tilbudt fra bankene er individuelt. Men som hovedregel er den langt lavere enn kredittkort-renten. Hvis du får tilbudt en rente på 10 prosent, har du mer enn halvert lånekostnadene. 

Priseksempel: 20.000 kroner i kredittkortgjeld med effektiv rente på 25 prosent utgjør årlig rentekostnad på 5.000 kroner. Samme beløp i et forbrukslån med 10 prosent effektiv rente, utgjør en årlig rentekostnad på 2.000 kroner. Du vil dermed spare 3.000 kroner årlig på å flytte over lånet til et forbrukslån. Ved større gjeld sparer du desto mer penger på å refinansiere lånet.

Oppussing

Det er mange som ønsker å få pusset opp både bad og kjøkken til noe nytt og moderne. Problemet er bare det at beløpet for slik oppussing er relativt dyrt. Når valget står mellom å måtte spare i flere år, eller å ta opp et forbrukslån, er det mange som velger sistnevnte alternativ. Selv om ulempen med å ta opp et forbrukslån er rentekostnadene, vil det for mange likevel være verdt hver eneste krone. Når du pusser opp vil også verdien på boligen stige, slik at noen av pengene som ble brukt til oppussing vil komme tilbake ved et eventuelt salg.

Bilkjøp

Det har blitt svært populært å ta opp et forbrukslån til å finansiere et bilkjøp. Selv om man generelt sett ser at lån uten sikkerhet gir høyere rente, vil man samtidig slippe kostnader knyttet til å etablere pant i bolig, bil eller andre eiendeler. Siden enkelte banker opererer med en nedre grense på et billån, er forbrukslån utveien for lån til bilkjøp for lavere beløp.

Uforutsette utgifter

En buffer på cirka 50.000 kroner er kjekt å ha i tilfelle det oppstår uforutsette utgifter. Det kan hende at kjøleskap eller vaskemaskinen stopper å fungere, eller at bilen har behov for reparasjon. For de fleste av oss er dette noe vi er helt avhengig av at fungerer. Om du ikke allerede har opparbeidet deg en buffer på forhånd, kan også her et forbrukslån være en god løsning. Om du er rask til å nedbetale lånet trenger det heller ikke koste så mye ekstra i rentekostnader.

Egenkapital til boligkjøp

Bankene stiller krav til at minst 15 prosent av boligens kjøpesum (inkludert fellesgjeld) er finansiert med egenkapital. Det betyr at dersom du skal få innvilget et boliglån på 3 millioner kroner, må du ha 450.000 kroner eller mer i egenkapital. Hvis du for eksempel mangler 50.000 kroner, kan et forbrukslån være et godt alternativ. Det gjelder særlig dersom du leier bolig fra før av. Pengene som går til leie vil du aldri se igjen. Dessuten går du glipp av verdistigningen som boligmarkedet har hatt de de siste 20 årene. Det vil med andre ord veie opp for rentene du betaler på lånet.

Hva er forbrukslån helst ikke skal brukes til

Tilfellene som nevnt ovenfor har én ting til felles. Forbrukslånet blir brukt til å anskaffe seg eiendeler. Du sitter med andre ord igjen noe etter at pengene er brukt opp. Det vil det ikke gjøre dersom du tar opp et forbrukslån som går til å dekke ferie og fritid. Selv om du «sitter igjen med» minner etter en ferie, er det er typisk eksempel på hva et forbrukslån ikke bør brukes til.

Typiske eksempler på hva et forbrukslån ikke skal brukes til:

 • Finansiere ferien med et forbrukslån
 • Bruke pengene til å betjene annen gjeld (ikke er det samme som refinansiering)
 • Ta opp et større forbrukslån enn hva du egentlig behøver - Da er det er stor sannsynlighet for at «overskuddet» blir sløst vekk

Her og nå

Noen ganger har man behov for raske penger - som regel når noe uforutsett har oppstått. Det kan være at bilen plutselig trenger reparasjon, eller at kjøleskapet ryker. Har du ikke opparbeidet deg høy nok buffer, kan som nevnt et forbrukslån være et godt alternativ. Det er også noen som tar opp forbrukslån for å investere i noe de tror gir bedre avkastning enn lånerenten, men det er noe som ikke anbefales siden det medfører høy risiko.

BankID

Hos samtlige av bankene i listen ovenfor kan du benytte deg av BankID til å signere lånedokumentene. BankID sørger for at prosessen går langt raskere enn om du måtte underskrive og sende dokumentene per post. Det er ikke uvanlig å få pengene utbetalt samme dag som du søker om forbrukslån.