• Effektiv rente: 9,42 - 21,24 %
 • Beløp: 5.000 - 600.000 kr
 • Aldersgrense: 23 år
 • Nedbetalingstid inntil 5 år
 • Tillatt med medsøker
 • Markedets høyeste lånebeløp
Søk lån hos banken Annonselenke

Låneeksempel: Effektiv rente 16,5%, 100.000, o/2 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 116.682. Løpetid 1-5 år. Maks. effektiv rente 37,62%

Test av forbrukslån fra Bank Norwegian

Bank Norwegian har nå en kundemasse på over én million kunder. Av disse er 164.200 lånekunder i nettbanken. Selskapet har uten tvil dratt nytte av Norwegians posisjon i flybransjen. Men hvilke andre grunner er det som gjør det så populært å ta opp forbrukslån i nettopp denne banken? Vi har testet forbrukslån fra Bank Norwegian.

Minstekrav

Bank Norwegian stiller, i likhet med andre banker, visse minimumskrav for å bli lånekunde:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må ikke ha aktive inkassosaker
 • Du må registrert en liknet inntekt

Liknet inntekt er at du har registrert skattepliktig inntekt. I tillegg til vanlig lønnsinntekt, omfatter det også alle former for trygd og andre biinntekter som for eksempel leieinntekter. Her har ikke Bank Norwegian satt et bestemt beløpskrav.

Andre krav

Selv om du oppfyller minstekravene er det ikke gitt at du får tilbud om forbrukslån fra banken. Alle søknader behandles individuelt. Det innebærer at det blir gjort en kredittvurdering, hvor man ser på inntekt, formue, gjeld og betalingshistorikk. Banken foretar altså en samlet vurdering på om risikoen er tilstrekkelig lav for at lånet misligholdes.

Lånebeløp og nedbetalingperiode

Et lånetilbud fra 5.000 til 600.000 kroner er nok til å dekke de aller fleste sitt behov. Det er ingen andre på markedet som kan tilbyr et like høyt lånebeløp som Bank Norwegian – selv om kundene ytterst sjeldent vil ha behov for å låne et såpass stort beløp.

For å kunne klare å betjene større lånebeløp er det viktig at kredittgrensen står i stil med nedbetalingstiden. Bank Norwegian har nedbetalingstid på refinansiering på inntil 15 år. Ved et låneopptak på maksgrensen 600.000 kroner, og en effektiv rente på 14,1 prosent, blir terminbeløpet på cirka 7.700 kroner.

Renter og gebyrer

Når man skal sammenligne forbrukslån er det viktig å se hva den effektive renten utgjør. Her er alle kostnader med lånet, blant annet etableringsgebyr, termingebyr og løpende rente, satt sammen for å vise den faktiske kostnaden til lånet. Det gjør at det er enkelt for deg som kunde å se hvilket lån tilbyr de beste betingelsene.

Bank Norwegians renter og gebyrer:

Det er ikke mulig å si noe om hvilken rente du får på lånet. Det ser du først når du mottar et konkret lånetilbud fra banken. Rentene som oppgis ovenfor er likevel en indikasjon på hva renten forventes å være.

Søknadsprosess

En optimal søknadsprosess bør være enkel, oversiktlig og effektiv. Bank Norwegians søknad er delt inn i to steg:

I steg 1 oppgir man lånebeløp, personinformasjon og om du har medsøker. 

I steg 2 oppgir man informasjon om sin økonomiske situasjon, som blant annet bo- og arbeidsforhold. Under samme steg fyller man ut hvor mye gjeld man har. 

Deretter får man automatisk opp om man får innvilget lånet, eller om søknaden må behandles manuelt. 

Det er tydelig at Bank Norwegian har hatt fokusert på å gjøre søknadsprosessen så enkel og rask som mulig, med mål om å få flest mulig personer til å fullføre søknaden. Her har vi absolutt ingen ting å utsette på.

Konklusjon

Bank Norwegian er en trygg og solid aktør. De tilbyr markedets høyeste lånebeløp og nedbetalingstid. Renten er god i forhold til andre banker, men her må man som nevnt motta et lånetilbud for å få oppgitt nøyaktig rente.

Terningkast 5
 • Fleksibelt lånebeløp som dekker de fleste behov
 • Tillatt med medsøker
 • Refinansiering inntil 15 år
 • Effektiv søknadsprosess

I vår test av forbrukslån gir vi Bank Norwegian terningkast 5. 

Test av forbrukslån fra Bank Norwegian er utført av Finanssans.no. Sist oppdatert 14. april 2018. Terningkast 5.