10 anbefalte økonomiblogger

Av Kent Rammen Roksvåg

Oppdatert 06 okt. 2020

Se listen over de 10 beste økonomibloggene. Les om andres økonomi, og få råd og tips om egen økonomi. Å lese økonomiblogger er en enkel måte å skaffe seg kunnskap på. Finn din favorittblogg!

Nedenfor ser du en liste over 10 norske og utenlandske økonomiblogger som er verdt et besøk. Bloggene har ulike interessefelt innenfor økonomi. Felles for dem alle er at de bidrar til økt kunnskap og forståelse knyttet til økonomi. Å lese økonomiblogger er en enkel måte å skaffe seg kunnskap på. Finn din nye favorittblogg nedenfor!

 • Financial Samurai - Etter over 10 år i finanssektoren bestemte han seg for å slutte i jobben og heller dele kunnskapen og tankene sine med verden – samtidig som han skulle leve av oppsparte midler og passive inntekter. Dette er en ærlig blogg med inspirasjon i hvert eneste innlegg.
  • Finans til folket - En nettside som sprer kunnskap om finans og økonomi på en forståelig måte.
  • Sparesiden - Sparesiden er en blogg om personlig økonomi. Bak bloggen står Torbjørn Thue. Han er utdannet økonom og har blant annet erfaring med investering i aksjefond. Bloggen er oversiktlig og lettlest, med fokus på innholdet.
  • Peter Warren - I sin blogg skriver Peter Warren om hedge, marked, råvarer og samfunn. Bloggen er rettet mot de som har interesse for forvaltning, og som har grunnkunnskapene på plass.
  • Pengebingen - Pengebingen er en mer personlig blogg, hvor du følger den økonomiske situasjonen til skribenten. I tillegg gir skribenten svar på vanlige spørsmål folk flest har om økonomi.
   • Formuebygging - Følg skribentens vei mot å bli gjeldsfri. Her skrives det om egen hverdagsøkonomi og gode tips andre kan ha nytte av.
   • Nordnetbloggen - Her skrives det blant annet om aksjer, fond, sparing og pensjon. Av skribenter finner du blant annet en spare- og investeringsøkonom, aksjemeglere og fondsforvaltere.
   • Skagen Lite - Skriver om temaer som sparing, investering og studentøkonomi. Artiklene er skrevet på en enkel og kortfattet måte.
   • SMN blogg - Her skrives det om alt fra hverdagsøkonomi til makroøkonomi. De er i tillegg flinke på å svare alle som kommer med spørsmål i kommentarfeltet.

   Tips oss gjerne om interessante økonomiblogger! Vi er spesielt på utkikk etter privatpersoner som ikke blogger på vegne av selskaper.