Forbrukslån - Best i test

Vi gir deg bankenes tilbud på forbrukslån. Lånebeløp fra 5.000 - 600.000 kroner. Søknaden er uforpliktende og utbetalingen er trygg med BankID-signering. Velg forbrukslånet med den beste renten i dag. 

Rente fra 7,5 %

Bruk oversikten til å sende inn lånesøknader og sammenligne tilbudene du mottar. Husk at søknadene er helt uforpliktende. Med forbrukslånkalkulatoren kan du beregne enkelt hva lånet vil koste.

 • Bank Norwegian Terningkast 6 Beløp: 5.000 - 600.000 kr
  Aldersgrense: 23 år
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  • Tillatt med medsøker
  • Høy maksgrense
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,- Løpetid 1-15 år

 • Komplett Bank Terningkast 5 Beløp: 10.000 - 500.000 kr
  Aldersgrense: 20 år
  • Fleksibel låneramme
  • Tilbyr betalingsforsikring
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 16,90%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 640,- Totalt 94.333,- Løpetid 1-15 år

 • Opp Finans forbrukslån Terningkast 5 Beløp: 10.000 - 500.000 kr
  Aldersgrense: 21 år
  • Testens laveste fra-rente
  • Tilbyr refinansiering av lån og kreditter
  • Tillatt med medsøker
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 17%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 825,- Totalt 94.150,- Løpetid 1-15 år

 • Instabank Terningkast 4 Beløp: 5.000 - 500.000 kr
  Aldersgrense: 23 år
  • Nedbetalingstid fra 3-15 år
  • Høy maksgrense
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 16,24%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 900,- Totalt 93.068,- Løpetid 1-15 år

 • Santander forbrukslån Terningkast 4 Beløp: 10.000 - 350.000 kr
  Aldersgrense: 25 år
  • Lave gebyrer
  • Nedbetalingstid inntil 15 år
  Søk lån nå

  Annonselenke

  Eks: Eff.rente 16,33%, 65.000,- o/5 år. Etabl.gebyr 0,- Totalt 93.244,- Løpetid 1-15 år

Forbrukslånkalkulator

Med forbrukslånkalkulatoren nedenfor kan du enkelt se hvor mye lånet vil koste deg i måneden. Det eneste du trenger å gjøre er å velge lånebeløp, nedbetalingstid og effektiv rente.

Vennligst vent..

Søk dette lånet hos:

Annonselenke
Eff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år.
Etabl.gebyr 950,- Totalt 95.872,-

Søknadsprosess

Send inn lånesøknader

Sammenlign tilbudene

Velg forbrukslånet med den beste renten

Fremgangsmåte for vurdering

Ettersom renten til kundene settes individuelt, har vi tatt utgangspunkt i fra-renten som bankene opererer med. Dette er den laveste renten som bankene gir ut til sine kunder. Men det betyr ikke at banken med den laveste fra-renten tilbyr det beste renten til alle. Vi anbefaler derfor at du søker lån hos minst to av aktørene ovenfor, slik at du kan sammenligne lånetilbudene opp mot hverandre.

Vurdering av forbrukslån

Videre har vi tatt utgangspunkt i beløpsgrensen, søknadsprosessen, responstiden og om det er tillatt med medsøker.

På grunnlag av disse faktorene har vi gitt terningkast til bankene. Siden renten på lånet er det viktigste, er det også denne faktoren som veier mest i vår vurdering.

Utvalget i denne testen består av følgende banker:

 • OPP Finans – en del av Gjensidige ASA. Tilbyr forbrukslån og refinansieringslån.
 • Komplett Bank – tilbyr et fleksibelt lån på inntil 400.000 kr uten sikkerhet. Lån under 50.000 kr kan utbetales samme dag ved signering med BankID. Her finner du markedets laveste månedsbeløp å betale.
 • Bank Norwegian – her kan du låne opp til 500.000 kroner. Skjemaet fylles ut i to steg. Du får svar på lånesøknaden automatisk.
 • Santander – en av verdens største finansinstitusjoner og tilbyr forbrukslån, privatlån og refinansiering – helt uten sikkerhet.
 • Instabank – en ny bank i Norge som tilbyr personlån og høyrente-sparing. I skrivende stund har de blant markedets høyeste rente på sparekonto uten bruksbegrensninger.

Enten du ønsker å refinansiere smålån og kredittkortgjeld, eller noe uforutsett har oppstått som gjør at du trenger penger raskt, kan et forbrukslån være et godt alternativ.

BankID sikrer en trygg og rask søknadsprosess. Pengene kan være på konto allerede samme dag som du aksepterer lånet. Lånesøknaden du sender til bankene i oversikten ovenfor er helt uforpliktende. Det er derfor både trygt og smart å søke om lån til flere banker slik at du deretter kan velge banken som tilbyr deg det beste forbrukslånet.

Oppdatering: Styringsrenten er nå på rekordlave 0,50 prosent. Det betyr generelt sett at bankene setter ned renten på forbrukslån og andre typer lån.

Den effektive renten er normalt sett lavere på et forbrukslån enn det er på kredittkortgjeld. Det er i tillegg enklere og mer oversiktlig å ha ett lån å forholde seg til. Da har du mye bedre oversikt på hvor mye gjeld du totalt sett har igjen, og det igjen kan virke motiverende for å bli kvitt gjelden raskere. Et forbrukslån krever heller ikke sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger å stille eiendeler til pant hvis du ikke skulle klare å betjene lånet. Det er viktig å være disiplinert når du tar opp et forbrukslån. Ikke fall for fristelsen til å bruke pengene på noe som strengt talt ikke er nødvendig. Velg forbrukslånet som tilbyr den beste renten ovenfor.

Populære bruksområder for forbrukslån

Nedenfor ser du eksempler på hva et forbrukslån kan brukes til, enten det er til å refinansiere annen gjeld, pusse opp boligen, eller for å dekke uforutsette utgifter. Vi har også listet opp typiske situasjoner hvor du bør styre unna forbrukslån som finansieringsform.

Refinansiering

Har du ett eller flere lån du ønsker å refinansiere til et samlet lån med en bedre rente, kan du søke om forbrukslån. Får du tilbud om en lavere rente på forbrukslånet enn hva du har fra før, vil det være økonomisk lurt å refinansiere gjelden. Har du for eksempel kredittkortgjeld med en effektiv rente på 25 prosent, vil du få betydelig lavere rentekostnader ved å ta opp et forbrukslån til å kvitte deg med dyr utestående kreditt. Hvilken rente du får tilbudt fra bankene er som nevnt individuelt, men som hovedregel er den langt lavere enn kredittkort-renten. Hvis du får tilbudt en rente på 10 prosent, har du mer enn halvert lånekostnadene.

Priseksempel: 20.000 kroner i kredittkortgjeld med effektiv rente på 25 prosent utgjør årlig rentekostnad på 5.000 kroner. Samme beløp i et forbrukslån med 10 prosent effektiv rente, utgjør en årlig rentekostnad på 2.000 kroner. Du vil dermed spare 3.000 kroner årlig på å flytte over lånet til et forbrukslån. Ved større gjeld sparer du desto mer penger på å refinansiere lånet.

forbrukslån til oppussing

Oppussing

Det er mange som ønsker å få pusset opp både bad og kjøkken til noe nytt og moderne. Problemet er bare det at beløpet for slik oppussing er relativt dyrt. Når valget står mellom å måtte spare i flere år, eller å ta opp et forbrukslån, er det mange som velger sistnevnte alternativ. Selv om ulempen med å ta opp et forbrukslån er rentekostnadene, vil det for mange likevel være verdt hver eneste krone. Når du pusser opp vil også verdien på boligen stige, slik at noen av pengene som ble brukt til oppussing vil komme tilbake ved et eventuelt salg.

Bilkjøp

Det har blitt svært populært å ta opp et forbrukslån til å finansiere et bilkjøp. Selv om man generelt sett ser at lån uten sikkerhet gir høyere rente, vil man samtidig slippe kostnader knyttet til å etablere pant i bolig, bil eller andre eiendeler. Siden enkelte banker opererer med en nedre grense på et billån, er forbrukslån utveien for lån til bilkjøp for lavere beløp.

Uforutsette utgifter

En buffer på cirka 50.000 kroner er kjekt å ha i tilfelle det oppstår uforutsette utgifter. Det kan hende at kjøleskap eller vaskemaskinen stopper å fungere, eller at bilen har behov for reparasjon. For de fleste av oss er dette noe vi er helt avhengig av at fungerer. Om du ikke allerede har opparbeidet deg en buffer på forhånd, kan også her et forbrukslån være en god løsning. Om du er rask til å nedbetale lånet trenger det heller ikke koste så mye ekstra i rentekostnader.

Egenkapital til boligkjøp

Bankene stiller krav til at minst 15 prosent av boligens kjøpesum (inkludert fellesgjeld) er finansiert med egenkapital. Det betyr at dersom du skal få innvilget et boliglån på 3 millioner kroner, må du ha minst 450.000 kroner i egenkapital.

Noen tar opp forbrukslån for å finansiere manglende egenkapital. Selv om det generelt ikke anbefales å finansiere egenkapital med lån, kan det i noen tilfeller «rettferdiggjøres»:

Hvis du for eksempel mangler 50.000 kroner, kan et forbrukslån være et godt alternativ. Det gjelder særlig dersom du leier bolig fra før av. Pengene som går til leie vil du aldri se igjen. Dessuten går du glipp av verdistigningen som boligmarkedet har hatt de de siste 20 årene. Det vil med andre ord kunne veie opp for rentene man betaler på lånet.

Hva er forbrukslån helst ikke skal brukes til

Tilfellene som nevnt ovenfor har én ting til felles: forbrukslånet blir brukt til å anskaffe seg eiendeler. Du sitter med andre ord igjen med noe etter at pengene er brukt opp. Det vil det ikke gjøre dersom du tar opp et forbrukslån som går til å dekke ferie og fritid. Selv om du «sitter igjen med» minner etter en ferie, er det et typisk eksempel på hva et forbrukslån ikke bør anvendes til.

Typiske eksempler på hva et forbrukslån ikke skal brukes til:

 • Finansiere ferien med et forbrukslån
 • Bruke pengene til å betjene annen gjeld (ikke det samme som refinansiering)
 • Ta opp et større forbrukslån enn hva man egentlig behøver - Da er det er stor sannsynlighet for at «overskuddet» blir sløst vekk

Her og nå

Noen ganger har man behov for penger raskt - som regel når noe uforutsett har oppstått. Det kan være at bilen plutselig trenger reparasjon, eller at kjøleskapet ryker. Har du ikke opparbeidet deg høy nok buffer kan et forbrukslån være et godt alternativ. Det er også noen som tar opp forbrukslån for å investere i noe de tror gir bedre avkastning enn lånerenten, men det er noe som ikke anbefales siden det medfører høy risiko.

BankID

Hos samtlige av bankene i listen ovenfor kan du benytte deg av BankID til å signere lånedokumentene. BankID sørger for at søknadsprosessen går raskere enn om du måtte underskrive og sende dokumentene per post. Det er ikke uvanlig å få pengene utbetalt samme dag som du søker om forbrukslån.